Tærte lavet på en bund af blomkål og fyldt med oksekød og gedeost
Tærter er altid en god måde at få tømt lidt ud i køleskabet, eller det er i hvert fald den tanke jeg altid har haft, men hvis man kræser lidt om den, så kan en tærte faktisk være utrolig lækker. Tanke er lidt ny for mig, men jeg er efterhånden blev ret glad for tærter.
Denne tærte er lidt anderledes, da jeg har lavet bunden af blomkål, lidt ligesom blomkålspizza og det fungerer utrolig godt. Faktisk overraskende godt og det gør altså at man sparer lidt på kalorierne, hvis det er noget man går op i. Fylder består af lidt spicy hakket oksekød, spinat, gedeost, rødløg, hytteost og æg.
OPSKRIFT
Ingredienser
300g hakket oksekød
1 spsk. røget paprika
Et knivspids tørret chili
1 tsk. spidskommen
100g spinat
1 stk. rødløg
50g gedeost
7 æg
2 dl mælk
4 spsk. hytteost
300g blomkål
30g fuldkornsmajsmel
1 spsk. husk
Fremgangsmåde
- Til at starte med skal bunden laves. Blend blomkål, kom det i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå 2-3 minutter og sørg derefter for at dræne blomkålen fra alt væde. Det kan godt tage nogle minutter.
- Bland blomkål sammen med 1 æg, 30g fuldkornsmajsmel, 1 spsk. husk og lidt salt. Lad dejen trække 10 min, smør en 22 cm tærteform med olie og mas dejen rundt i tærteformen.
- Bag den 10 minutter (blindt) ved 200 grader.
- Imens steges det hakket oksekød på en pande. Når det har taget farve tilføjes den røget paprika, spidskommen, tørret chili samt lidt salt og peber. Lad krydderierne stege med et minuts tid og kom den friske spinat på panden i 30-45 sekunder. Når spinaten er faldet sammen, tages panden af blusset.
- Skær gedeost og rødløg i skiver. I en skål tilføjes de 7 æg, hytteost, mælk samt lidt salt og peber og det hele piskes godt sammen.
- Når tærtebunden er bagt, tages den ud af ovnen og kød, spinat, rødløg og æggemasse hældes i formen og gedeost kommes på toppen.
- Bag igen tærten ved 200 grader i 25-30 minutter.
Jeg tror aldrig, det har lykkedes mig at lave en lækker tærte endnu.. Har altid synes, at de har været sådan lidt “meh”, men det er sikkert bare pga. opskrifterne 🙂
Kram,
http://nikkilund.dk