Jeg smider håndklædet i ringen... mit helbred er vigtigst!

Kakao müsli/granola med chokoladestykker

Hjemmelavet granola, mysli eller hvad det nu lige hedder, lavet på havregryn, forskellige kerner og nødder samt lidt mørk chokolade. Jeg har altid en eller anden form for granola eller mysli (har ikke helt forstået forskellen) stående, da det er en dejlig nem morgenmad. Jeg plejer at bruge granola til at toppe min skyr eller yoghurt med og det fungerer rigtig godt.

Hvis nu chokolade ikke lige er jer (som om), så har jeg også en opskrift på granola med en masse kokos. Mange af ingredienserne er de sammen som i denne, dog er det tilføjet kokosmel og en masse kokosflager i stedet for kakaopulver og chokolade. Så hvis I elsker kokos, skulle I prøve den opskrift som ligger lige her.

OPSKRIFT

Ingredienser

2 bananer

200g havregryn

100g solsikkekerner

50g hørfrø

50g sesamfrø

50g blandet nødder

2 spsk. sukrin gold

3 spsk. kakaopulver

70% mørk chokolade (Hvor meget I selv ønsker. Jeg brugte 60-70g til denne portion, men det kan undlades)

 

Fremgangsmåde

  1. Havregryn, sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner kommes i en skål.
  2. Nødderne hakkes groft og kommes i skålen. I kan bruge lige de nødder I foretrækker, jeg har brugt mandler og valnødder.
  3. Mos bananerne og bland dem godt sammen gryn, kerner og nødder.
  4. Kakaopulver og sukrin gold kommes ligeså i skålen og det hele blandes rigtig godt sammen.
  5. Kom hele blandingen på et stykke bagepapir og bag det i ovnen ved 160 grader i 30 minutter. Husk at røre rundt i granolaen indimellem.
  6. Efter de 30 minutter slukker I ovnen, men lader granolaen stå yderligere 15 minutter i ovnen (dette er ikke nødvendigt, men hvis I har tid så gør det).
  7. Når granolaen er kølet af, hakkes den mørke chokolade og vendes i blandingen.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg smider håndklædet i ringen... mit helbred er vigtigst!