Chiavafler med vanilje og proteinpulver

Koteletter i fad med blomkålsris

Koteletter i fad er en gammel klassiker og det er en ret jeg er vokset op med. Da jeg var barn og min far stod for madlavningen, de da hvor jeg var hos ham, fik vi 9 ud af 10 gange koteletter. Enten tørstegt på en pande eller koteletter i fad. Derfor har jeg i mange år ikke gidet spise koteletter i fad, da jeg er blevet fodret med det virkelig mange gange som barn, men nu synes jeg det var på tide at få afprøvet retten igen. Denne opskrift er dog lidt anderledes end min fars, da jeg har fyldt den med grøntsager, som smager skønt i den lækre tomat/fløde sauce.

Jeg synes kombinationen af løg, svampe og peberfrugter smager utrolig godt, men hvis det ikke lige er jeres yndlings grøntsager, kan I sagtens bytte dem ud med andre slags som eksempelvis squash, aubergine, cherrytomater eller andre grøntsager.

OPSKRIFT 3 personer

Ingredienser

4 stk. koteletter

1 dåse hakket tomater

1 spsk. tomatpure

10 svampe

2 peberfrugter

2 løg

250 ml madlavningsfløde 4%

2 tsk. paprika

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at krydre koteletterne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olie. Koteletterne skal have et minuts tid på hver siden, så de lige får lidt farve.
  2. Tag koteletterne af pande og kom dem i et fad.
  3. Skær løg, peberfrugt og svampe i skiver og kom grøntsagerne på en pande med lidt olie. Lad grøntsagerne stege 5 minutters tid og tilføj paprika, tomatpure, hakket tomater og fløden.
  4. Lad saucen simre små 10 minutter og smag til med salt og peber. Hæld saucen over koteletterne og kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 15-20 minutter.

Jeg spiste blomkålsris til retter, hvilket fungerede rigtig godt, men I kan sagtens spise hvide eller grove ris i stedet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiavafler med vanilje og proteinpulver