Perlebyg/rårisotto med mørksej

Chili con carne lavet på nakkefilet

Normalt laver man chili con carne på hakket oksekød, men det smager rigtig godt, hvis man i stedet bruger en god nakkefilet. Der er så meget smag og kraft i en nakkefilet og det giver en helt fantastisk smag. Udover det lidt anderledes kød, så gør man ellers på præcis sammen måde, som når man laver chili con carne på hakket oksekød. Det gode ved disse retter er at de næsten klare sig selv, man skal bare blande det hele sammen også klare komfuret resten.

Til chili con carne kan man spise ris, guacemole, salsa og lidt creme fraise til. En frisk salat fungerer også rigtig godt til den varme og lidt stærke chili. Jeg kommer ikke ret meget chili i min chili con carne, for jeg er ikke god til stærk mad, men hvis I er, så synes jeg I skal tilføje lidt mere chili til retten.

OPSKRIFT 4 personer

Ingredienser

1 nakkefilet på 1 kg

3 peberfrugter

4 gulerødder

2 dåser hakket tomater

2 løg (gerne rødløg)

0,5 L vand

3 fed hvidløg

1 squash

1 tsk. kanel

Et knivspids chiliflager

2 spsk. spidskommen

2 spsk. paprika

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at tilføj kanel, salt, peber, chiliflager, spidskommen og paprika til nakkefilete. Sørg for at ‘smøre’ fileten godt ind i krydderierne.
  2. Tænd op for en stor gryde, kom lidt olie i og brun stegen godt af på alle sider, tag den efterfølgende op af gryden.
  3. 3 peberfrugter skæres ud i halv store stykker, det sammen gøres der med gulerødder, løg, hvidløg, squash, og hvis der er andre grønsager, som I gerne ville have med i retten, så tilføjer I også dem nu.
  4. Lad grønstagerne stege i ca 5 min, tilføj 2 dåser flået tomater og ca en halv L vand samt kødet. Skru ned for blusset, læg låg på gryden og lad retten simre i 3-4 timer.
  5. Cirka 30 min inden retten er færdig tilføjes 1 dåse bønner (hvad man nu helst foretrækker).
  6. Efter de små 4 timer kan kødet meget nemt og hurtigt trækkes fra hinanden og retten smages til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlebyg/rårisotto med mørksej