Perlebyg/rårisotto med mørksej

Chili con carne lavet på nakkefilet – den bedste opskrift på en anderledes klassikere

Normalt laver man chili con carne på hakket oksekød, hvilket jo smager helt forrygende. Men det kan anbefales at lave det med en god nakkefilet i stedet. Der er så meget smag og kraft i en nakkefilet, at det giver en helt fantastisk chili con carne.

ANDERLEDES CHILI CON CARNE

Det gode ved simreretter er at de næsten kan klare sig selv. Det eneste man skal gøre er at hakket en masse grøntsager, brune det hele godt af, og så klare komfuret resten. Det er vigtigt at få bruget både kødet godt af samt grøntsagerne og alle krydderierne, så kommer smagen rigtig frem.

Til chili con carne serverer man ofte tortillachips og/eller ris til. Derudover fungerer det perfekt med en god klat guacamole, salsa og lidt creme fraiche, specielt hvis retten bliver lidt stærk, så er det vigtig med lidt creme fraiche. Dog er jeg ikke god til stærk mad, så jeg har ikke gjort den voldsom stærk, men er I til stærk mad, så kan I sagtens tilføje lidt mere chili – og så er creme fraiche endnu vigtigere.

OPSKRIFT 4 personer

Ingredienser

1 nakkefilet på 1 kg

3 peberfrugter

4 gulerødder

2 dåser hakket tomater

3 rødløg

3 fed hvidløg

1 squash

0,5 L vand

1 tsk. kanel

Et knivspids chiliflager

2 spsk. spidskommen

2 spsk. paprika

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at tilføj kanel, salt, peber, chiliflager, spidskommen og paprika til nakkefilete. Sørg for at ‘smøre’ fileten godt ind i krydderierne.
  2. Tænd op for en stor gryde, kom lidt olie i og brun stegen godt af på alle sider, tag den efterfølgende op af gryden.
  3. 3 peberfrugter skæres ud i halv store stykker, det sammen gøres der med gulerødder, løg, hvidløg, squash, og hvis der er andre grønsager, som I gerne ville have med i retten, så tilføjer I også dem nu.
  4. Lad grønstagerne stege i ca 5 min, tilføj 2 dåser flået tomater og ca en halv L vand samt kødet. Skru ned for blusset, læg låg på gryden og lad retten simre i 3-4 timer.
  5. Cirka 30 min inden retten er færdig tilføjes 1 dåse bønner (hvad man nu helst foretrækker).
  6. Efter de små 4 timer kan kødet meget nemt og hurtigt trækkes fra hinanden og retten smages til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlebyg/rårisotto med mørksej