10 mest populære indlæg i marts 2018

Koldhævede trekornsboller med fordej

Lækre luftige trekornsboller! Da jeg var barn, elskede jeg trekornsboller, og jeg kan huske min mor ofte købte dem hos bageren, nær hvor vi boede. Den bager er desværre lukket for mange år siden, og sidenhen har jeg ikke kunne finde ‘rigtige’ trekornsboller nogen steder, i hvert fald ikke som jeg kender dem. Derfor har jeg prøvet selv at lave nogen, dog er de ikke helt som dem fra barndommen. Jeg kan simpelthen ikke ramme hverken udseende, sprødhed eller smag.

Selvom disse boller ikke lever helt op til mine forventninger, så smager de her trekornsboller alligevel virkelig godt, og I aner jo ikke, hvordan mine barndoms-trekornsboller hverken smager eller ser ud, så I kan jo ikke sammenligne 🙂 Derfor skal I da have opskriften 🙂

Bollerne er koldhævede og skal derfor laves dagen i forvejen. Jeg elsker virkelig koldhævede boller både pga. smagen, men også fordi det bare er så super nemt og enkelt. Til disse boller lavede jeg, dagen før jeg lavede dejen, en fordej, men har I en surdej stående, så synes jeg I skal bruge den i stedet.

OPSKRIFT

Ingredienser

Fordej

6g gær

2 dl vand

2 dl hvedemel

 

Dej

8g gær

6dl kold vand

10g salt

250g blandet kerner (jeg brugte hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner)

1 spsk. honning eller 10 dråber sødemiddel

200g fuldkornsmel

200g sigtemel

250g hvedemel

 

Fremgangsmåde

For at gøre det lidt enkelt har jeg inddelt opgaverne i dage. Så hvis I eksempelvis ønsker at servere disse boller lørdag morgen, så skal I lave fordejen torsdag og selve dejen fredag.

 1. Torsdag aften blander I de 3 ingredienser til fordejen sammen. Udblød gær i det lunkne vand, tilføj mel og rør rigtig godt rundt. Stil fordej på køkkenbordet til næste dag. Samtidig kommer I de 250 gram kerner i en skål, dækker dem med vand og lader dem stå til fredag.
 2. Fredag aften laver I selve dejen.
 3. Udblød gær i det lunkne vand, tilføj fordej, salt og honning. Rør ingredienserne godt sammen. Tilføj sigtemel og fuldkornsmel og æld dejen sammen. Dræn kernerne fra vandet og tilføj kernerne til dejen. Kom hvedemel i lidt af gangen, og når alt melet er tilføjet, køres dejen på køkkenmaskinen ved middelhastighed i 10 minutter og derefter i 10 minutter ved højhastighed.
 4. Kom dejen i en oliesmurt skål, dæk den til og stil den i køleskabet til lørdag morgen.
 5. Når I vågner lørdag morgen, tager i dejen ud af køleskabet og tænd ovnen på 270 grader. Kom en bageplade i ovnen så den kan blive godt varm.
 6. Efter 30-60 minutter (hvor lang tid I lige kan vente), kommer I dejen ud på et oliesmurt køkkenbord, brug en kniv eller lignende og skær forsigtig bollerne ud. Læg dem på et stykke bagepapir ovenpå den brandvarme bageplade og strø lidt mel over bollerne. Skru ovnen ned på 240 grader og bag bollerne i ca. 15 minutter.
 7. Lad dem køle af på en rist i 10 minutter og nyd.

4 kommentarer

 • Tina Maria

  Jeg har bagt disse en enkelt gang og de blev, som alle dine andre opskrifter på boller rigtig gode 😊 Ville fordejen kunne erstatte en surdej i en anden opskrift? Har nemlig læst at en fordej godt kan laves et par dage i forvejen og lavede én i går, som jeg først vil bruge i morgen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Dejligt du synes om mine opskrifter 😉 Ja det kan du sagtens. Jeg brugte fordej for nogle år siden, som en erstatning for surdej, inden jeg begyndte at arbejde med surdej selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums, hvor ser de bare gode ud! Den opskrift må jeg hellere gemme 🙂
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilladrabo

   Tak 🙂 De er også ret lækre, så jeg kan kun anbefale dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i marts 2018