Ratatouille

Stegte ris lavet på brune ris og blomkålsris

Stegte ris! En meget simpel og lækker ret, som normalt indeholder en stor mængde hvide ris, men ikke i den opskrift. I stedet for hvide ris har jeg brugt en blanding af brune ris og blomkålsris. Derudover har jeg tilføjet lidt kylling og blandet grøntsager, som giver godt med fylde og som tilmed mætter ret meget.

Jeg er vild med stegte ris, men synes kulhydratindholdet lige er en anelse for meget, derfor har jeg prøvet at lave en version, som er fyldt med lidt mere protein og grøntsager og lidt mindre kulhydrater. Hvis I virkelig ikke kan fordrage brune ris, så kan I sagtens skifte dem ud med almindelige hvide ris eller måske råris.

OPSKRIFT 3 personer

Ingredienser

300g blomkålsris

150g kogte brune ris

200g spidskål

10 svampe

1 løg

2 peberfrugter

2 kyllingefileter

70g grønkål (kan undlades)

2 spsk. karry

1 tsk. gurkemeje

1 spsk. paprika

2 tsk. soya

1 spsk. fiskesauce

2 æg

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge risene som anvist eller brug kolde ris fra dagen før. Snit blomkålen i en processor eller på et rivejern, hvad I nu foretrækker.
  2. Skær peberfrugt og svampe i skiver og kom det på en panden (med høj kant) i lidt olie og tilføj lidt salt.
  3. Imens skærer I kyllingen i tynde strimler, hakker løgene og når grøntsagerne har stegt i 5-6 minutter tages de af panden og kommes i en skål. Løg og kylling steges på panden i lidt olie og husk at strø lidt salt og peber over. Når kylling og løg er stegt, kommes det i skålen med grøntsagerne.
  4. Snit hvidkålen og steg det på panden, når kyllingen er taget af. Efter nogle minutter tilføjes de brune ris, blomkålsris, fintsnittet grønkål, karry, gurkemeje og paprika. Efter 5 minutter tilføjes indholdet fra skålen og det hele stegtes et par minutter.
  5. Lav en fordybning i panden og tilføj æg, soya og fiskesauce. Det hele røres godt sammen og skal simre 5 minutters tid. Smag til sidst retten til med salt, peber og karry.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ratatouille