Madplan uge 16

Squash cannelloni fyldt med oksekød

Så er det tid til at udforske det italienske køkken, og det har eg gjort med denne ret som består af squash cannelloni fyldt med hakket oksekød liggende i en tomatsauce og toppet med ost. Amen det lyder da ret lækkert, gør det ikke? Til cannellonierne har jeg lavet en nem og simpel salat, som består af skalotteløg, salatblade og en lækker dressing. Normalt laver man cannelloni af pasta og fylder med med en spinat/ostecreme, ja man kan selvfølgelig fylde dem med hvad som helst, men dette er vist det traditionelle.

Jeg har lavet en lidt mere kalorielet udgave, hvor jeg i stedet for pasta har brugt squash skiver. I stedet for at lave fyldet bestående af ost og grønt, så har jeg brugt hakket oksekød, som jeg har spædet op med revet grøntsager. Derudover har jeg lavet en tomatsauce, men I kan sagtens købe en færdiglavet tomatsauce og bruge i stedet.

Alt i alt en virkelig lækker italiensk klassiker, som ja bevares tager lidt tid at lave, i hvert fald forberedelserne, men når fadet først er kommet i ovnene så er det jo ganske nemt, og tro mig det smager virkelig skønt. Italien har mange lækre retter, som er værd at begive sig ud i, det er ikke kun pizza og spaghetti bolognese 🙂

OPSKRIFT 2 personer

Ingredienser

2 squash

200g hakket oksekød

2 løg

4 fed hvidløg

1 dåse hakket tomater

2 gulerødder

100g revet mozzarella eller mozzarella bøf

300g blandet salatblade

2 skalotteløg

1 spsk. koldpresset olie

1 tsk. hvidvinseddike

1 spsk. paprika

1 tsk. sukrin gold

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakket løg og hvidløg meget fint. Kom halvdelen på en middel varm pande i lidt olie. Når løgene er blevet klare tilføjes de hakket tomater, sukrin gold og 1/2 tsk. hvidvinseddike til panden. Lad saucen simre 5 minutter, smag den til med salt og peber og kom den i en skål.
  2. Panden stilles tilbage på blusset og den anden halvdel af de hakket løg og hvidløg kommes på den varme pande i lidt olie. Når løgene er blevet klare, skrues der op for blusset og det hakket oksekød tilføjes sammen med paprika, salt og peber. Lad kødet brune godt af på panden.
  3. Imens ordnes grøntsagerne. Med et mandolinjern skæres 16 lange skiver squash. Den resterende squash rives på et rivejern og det samme gøres der med gulerødderne. De revet gulerødder og squash kommes på panden med oksekødet. Tilføj 3 spsk. af tomatsaucen til oksekødet og lade det simre et par minutter.
  4. Nu er det tid til at samle rullerne. Læg 2 squash skiver helt op af hinanden, lad dem gerne overlappe med 1 mm,  kom 2 spsk. oksekødfyld i den ene ende af skiverne og rul. Gør det til du har 8 ruller.
  5. I et stort fad hældes 2/3 dele af tomatsaucen i og de 8 ruller lægges ovenpå tomatsaucen. Den resterende tomatsauce hældes over rullerne.
  6. Fordel den revet mozzarella over rullerne og kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 20 minutter.
  7. Mens cannellonierne er i ovnen laves en meget hurtig salat. De 2 skalotteløg skæres i meget tynde ringe og kommes i en skål sammen med lidt blandet salatblade. 1 spsk. koldpresset olie, 1/2 tsk. hvidvinseddike og et nips salt røres sammen og hældes over salaten lige inden servering. Et godt stykke brød vil også passe rigtig godt til denne ret. V

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 16