Kanelsnurrer uden sukker

glutenfri kammerjunker uden tilsat sukker

Om sommeren SKAL man altså spise koldskål med kammerjunker, det hører ligesom til ikke? 🙂 Jeg elsker virkelig kammerjunker, det minder jo om små kager, så what’s not to love… Men det er jo ikke ligefrem det mest sunde, derfor har jeg forsøgt at lave nogle sunde alternativer til de sukker- og smørfyldte kammerjunker, man kan købe i supermarkedet.

Disse kammerjunker smager ligesom de rigtige og de er tilmed dejlig sprøde, hvilket de jo skal være. Jeg fik vist lige lavet mine kammerjunker lidt store, de bliver dobbelt så store når de bages, så husk at lave dem meget små, når i former kammerjunkerne. Det er jo egentlig ikke fordi det gør så meget at de bliver store, for ofte knuser man jo kammerjunkerne i koldskålen, eller det har jeg i hvert fald altid gjort 🙂

Så hvis I ligesom mig bare elsker koldskål og kammerjunker, så er det altså værd at afprøve denne opskrift, så har man lidt bedre samvittighed, og kroppen får tilmed noget den kan arbejde med. Derudover har jeg her en opskrift på koldskål.

OPSKRIFT 35 små (normal størrelse) eller 20 store

Ingredienser

100g mandler

80 havregryn

1 æg

2 spsk. multisød

1 spsk. kokosolie

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

Evt. en sjat kardemomme

Evt. lidt ekstra sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Mandler og havregryn kommes i en blender og blendes godt igennem til det er blevet til mel.
  2. I blenderen tilføjes bagepulver, kardemomme, salt, vanilje og sukrin gold – det skal hurtigt lige blandes sammen.
  3. Tilsidst tilføjes kokosolie og æg og dejen blandes sammen. Smag den eventuelt lige til med sødemiddel, det er forskelligt for sød man ønsker dem.
  4. Rul små kugler af dejen, læg dem på et stykke bagepapir og mas dem lidt med to fingre.
  5. Kammerjunkerne bages ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  6. Lad dem køle af på en rist, så bliver de dejlig sprøde.

Når kammerjunkerne er blevet kolde, skal de bare knuses ned i en skål fyldt med lækker koldskål, man kan eventuelt også tilføje lidt friske bær, det gør jeg ofte og det giver lige det ekstra.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnurrer uden sukker