Madplan uge 18

Grove madbrød

Her får I lige en nem og hurtig opskrift på hjemmelavet lækre sprøde  madbrød, eller fladbrød kan man også kalde dem. I disse brød har jeg tilføjet lidt fuldkornsmel og ikke kun hvedemel, hvilket absolut ikke gør dem mindre lækre.

Opskriften er super nem at gå til og så smager madbrød bare virkelig godt. Brødene passer godt til diverse indiske retter som eksempelvis butter chicken, hvilket jeg har en opskrift på lige her, eller til andre gryderetter. Man kan også fylde dem med alverdens lækkerier eller man kan dyppe brødene i tzatziki, bønnedip, avocadodip eller andre lækre slags dip.

OPSKRIFT 5-6 stk.

Ingredienser

1,5 dl vand

1,5 dl yoghurt

100g fuldkornsmel

100g manitoba hvedemel (eller alm. hvedemel)

80g hvedemel

20g gær

1 spsk. olie

1 tsk salt

 

Fremgangsmåde

  1. I en skål røres gær ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt olie, salt og yoghurt og rør det hele godt sammen.
  3. Tilføj fuldkornsmel og manitoba mel og rør det sammen. Tilføj derefter hvedemel lidt af gangen og lad dejen køre på køkkenmaskinen 10 minutters tid. Hvis I ikke har en køkkenmaskine, kan I bare ælte dejen med hænderne.
  4. Lad dejen hæve tildækket 1 times tid.
  5. Del dejen i ca. 6 dele, kom lidt mel på bordet og rul dem ud til tynde pandekager.
  6. Varm en pande op og steg pandekagerne 2-3 minutter på hver siden. I kan eventuelt stege dem i lidt olie, men det er ikke nødvendigt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 18