Hjemmelavet knækbrød med en masse kerner – sunde og nemme knækbrød
Hjemmelavet knækbrød fyldt med en stor portion blandet frø og kerner. Jeg er ret vild med knækbrød og specielt det hjemmelavet, det smager bare lækkert. Jeg har ofte knækbrød liggende, så har jeg altid til en hurtig snack eller til en let frokost. Disse knækbrød smager godt bare alene, men hvis de skal spises til frokost så er det rigtig lækkert, hvis man topper med lidt avocado, hytteost og kylling.
Knækbrødene er ret nemme og hurtige at lave, det eneste som tager lidt tid, er når man skal rulle dejen ud. Hvis man ønsker sine knækbrød meget tynde, kan det tage lidt tid, og armkræfter, at få dejen helt tynd og fin. Jeg har kommet alverden forskellige kerner i disse, men hvis der er en eller to af de slags kerner jeg har brugt, som I ikke bryder jer om, så kan I bare udskifte dem med nogle andre kerner.
OPSKRIFT
Ingredienser
100g solsikkekerner
60g hørfrø
60g sesamfrø
50g græskarkerner
1 spsk. chiafrø
100g grahamsmel
200-250g hvedemel
3 dl vand
0,5 dl olie
1,5 tsk salt
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Start med at komme alle kernerne i en skål.
- Derefter tilføjer I salt, olie, vand, bagepulver og grahamsmel. Rør det hele godt rundt og tilføj hvedemel lidt af gangen.
- Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud mellem 2 stykker bagepapir. Rul dem ret tyndt, så smager de bedst.
- Læg bagepapirerne med de udrullede deje på en bradepande og skær knækbrødene i passende stykker.
- Bag hver bageplade i 18-20 minutter ved 180 grader.
- Lad knækbrødene køle af på en rist før de knækkes fra hinanden og nydes.
Ingen kommentarer endnu