Agurke/squashsalat med citron og chili

Sukkerfri medaljer med vaniljecreme, marmelade og ‘flødeskum’

Det her er måske lidt en gammeldags dessert, men ikke desto mindre må jeg indrømme, at jeg elsker flødeskumskager, det er da bare alt alt for lækkert. Derfor har jeg her lavet min egen version af de lækre klassiske medaljer fyldt med flødeskum, vaniljecreme og lidt marmelade. Disse medaljer er sukkerfri, fedtreduceret (i forhold til hvis man bruger en 38% piskefløde) og så kan de sagtens gøres glutenfri, I skal bare bruge glutenfri havregryn.

Bundene er lækre sprøde og fyldet er sødt og minder ret meget om de rigtige medaljer, som man kan købe hos bageren. I stedet for rigtig piskefløde har jeg brugt en cremefine, som dog ikke er fedtfattig, men fedtet er halveret med 50%, så det synes jeg er ret godt. Derudover smager det utrolig godt og er ikke lige så voldsomt som rigtig fløde. Cremefine er faktisk rigtig godt at bruge, hvis man ikke bryder sig om rigtig flødeskum.

Selvom det måske ser lidt indviklet ud, så kræver det faktisk ikke ret meget at lave disse små medaljer. Man skal bare bikse vaniljecremen sammen og bage bundene også skal medaljerne stables, det er faktisk ret nemt og hurtigt.

OPSKRIFT

Ingredienser

Bundene

70g havregryn

80g mandler

20 kokosfibermel

1 spsk. husk

1 æg

2 spsk. sødemiddel (sukrin gold, multisød eller florsød fra EASIS)

1 spsk. flydende kokosolie

 

Vaniljecreme

1 æggeblomme

2 dl mælk (I kan både bruge ko mælk, mandelmælk eller hvad I foretrækker)

1 spsk. maizena

10 dråber flydende sødemiddel

0,5 tsk. vaniljepulver

 

OBS: Derudover skal I bruge 250ml cremefine,  4-6 spsk. sukrin melis, ca. 1 dl syltetøj samt frysetørret hindbær til fyldet og toppen af medaljerne.

 

Fremgangsmåde

Vaniljecreme

 1. Start med at lave vaniljecremen da den skal køle helt af før den bliver brugt.
 2. Kom alle ingredienser til cremen i en kasserolle, tænd for blusset og lad vaniljecremen blive til en tyk masse, mens I pisker godt igennem. Når cremen er blevet tyk, smager I den lige til med sødemiddel da det er meget forskelligt, hvor sødt vi hver især ønsker det.
 3. Kom cremen i en skål, dæk den til med film (husk at sørge for at filmen rører overfladen af cremen så der ikke dannes kondens). Stil vaniljecremen på køl til den er blevet helt kold. Det tager hurtigt et par timer, I kan eventuelt lave cremen dagen i forvejen.

Bundene

 1. Nu skal bundene laves og dette gør I ved at komme mandler og havregryn i en blender, foodprocessor eller lignende og blender det hele til fint mel.
 2. Kom det blendet mel i en skål og tilføj de resterende ingredienser. Rør dejen godt sammen med en ske og lad dejen stå 15 minutter.
 3. Tænd ovnen på 200 grader.
 4. Kom dejen på et meldrysset bord og rul den relativt tyndt ud. Med en udstikker på omkring 6 cm i diameter trykker I 18 runde kager ud.
 5. Kom kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-9 minutter. Kom kagerne på en rist og lad dem køle helt af.
 6. Hvis I har lidt dej tilovers, så form dem til lidt tykkere småkager og bag dem 10-12 minutter. De fungerer perfekt som en lille snack.

Når både bundene og vaniljecremen er kølet helt af gøres de sidste ting klar. Pisk cremefine og 1 spsk. melis sammen til en lækker skum og kom den på en sprøjtepose med tyl. Pisk vaniljecremen lidt let og kom den i en sprøjtepose med en lille tyl. Bland 4 spsk. sukrin melis sammen med lidt vand til glasur.

 1. Den pisket skum sprøjtes i en krans på de 9 bunde. Med en lille ske kommes lidt syltetøj i bunden af hver krans og den pisket vaniljecreme kommes ovenpå marmeladen så huldet fyldes ud.
 2. Kom en lille klat glasur på de 9 toppe og strø med lidt frysetørret hindbær. Placer de 9 toppe ovenpå de fyldte bunde og nyd.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Agurke/squashsalat med citron og chili