Sukkerfri medaljer med vaniljecreme, marmelade og 'flødeskum'

Kakaotoppe

KAKAOTOPPE! Jep I læste rigtigt ‘kakaotoppe’ som dem man køber i netto, har jeg lavet en sundere version af, og jeg kan fortælle jer at de smager skønt. De minder virkelig om dem man køber i supermarkedet, I ved de små æsker med 6 stk. i til, hvad?, 12 kroner. De her er bare uden sukker, smør, mel osv. men er i stedet fyldt med lækre råvarer som kroppen har lidt bedre af, men smagen er den samme. Den karakteristiske smag af kakaotoppe kommer af kombinationen af kakaopulver og kaffe, ja og sukker, som knaser når man sætter tænderne i en af toppene 🙂

Jeg fik ideen til at prøve at lave en sundere udgave af kakaotoppe, da nogle veninder snakkede om dem for et stykke tid siden. Jeg havde faktisk helt glemt at de eksisterede, men kom hurtigt i tanke om hvor godt de smager, og derfor skulle jeg selvfølgelig eksperimentere lidt i køkkenet. Så hvis I ligesom jeg er vild med kakaotoppe, så skulle I prøve denne opskrift.

OPSKRIFT 15 stk.

Ingredienser

100g mandler

8 dadler

50g ‘sukker’ (Jeg bruger multisød fra EASIS da det minder om rigtig sukker og giver den knasende fornemmelse)

40g kokosolie

50g havregryn

3 spsk. kakaopulver

3 spsk. kaffe

50-70g kokosmel

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave en lille kop kaffe og lad den køle af.
 2. Kom mandler og havregryn i en foodprocessor og blend til grov mel.
 3. Kom dadler, kokosolie, ‘sukker’, kakao og kaffe i blandingen og lad det hele blendes godt sammen.
 4. Smag massen til og justere mængden af kaffe. Jeg drikker ikke kaffe og er sikke specielt god til at lave det, så jeg er ikke helt sikker på hvor stærk min kaffe blev, men tror den blev helt normal, det lignede i hvert fald ikke jordemorkaffe. Så lav en helt normal kop kaffe og smag til.
 5. Kom kokosmel på en tallerken, rul massen til 15 kugler og vend dem i kokosmelet. Kom dem i en beholder og i køleskabet.

Reklame (EASIS produktet)

8 kommentarer

 • Louise

  Kan man bruge andet end mandler eller undgå dem helt ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Du kan sagtens bruge andre nødder eller bare skifte dem ud med havregryn 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Quast

  Hej 😃
  Dem vil jeg prøve 👍🏻
  Vil lige høre er det rigtig kakao der skal bruges ?
  Vh Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Helt almindelig kakao som man bruger til at bage med kan bruges 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Hejsa 🙂

  Istedet for almindelig sukker, kan man så bruge perfect fit eller lignende sødemiddel, og er det så samme gram man skal bruge ? :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Hej
   Jeg har ikke brugt almindelig sukker i opskriften, jeg bruger multisød fra EASIS som har samme funktion 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kevser

  Hej,
  Due lyder rigtig lækre og det er lige præcis den opskrift jeg har søgt efter, så nu må jeg prøve denne. Hvor meget vand har du puttet i kaffen? Pft Kevser

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilladrabo

   Skønt. Jeg drikker ikke kaffe og har heller ikke forstand på at lave den, men tror jeg brugte 1 tsk. kaffe til 2 dl vand.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri medaljer med vaniljecreme, marmelade og 'flødeskum'