Stegte jordskokker og gulerødder med sesamfrø

Spidskålssalat med rygeost

Jeg har afprøvet en helt ny opskrift, ja faktisk en helt ny ingrediens, som ikke tidligere har stået i mit køleskab, men nu har det fundet vejen frem til både mit køleskab og mine opskrift – nemlig rygeost. Jeg har smagt rygeost for en del år siden, hvor jeg syntes det smagte meget voldsomt, men jeg har for nyligt fået fortalt at det smager bedre hvis det blandet op med Creme Fraiche. Det skulle jeg selvfølgelig prøve og det blev en rigtig lækker rygeostcreme.

Cremen har jeg rørt op i en salat lavet på blandt andet spidskål og radiser. Det er en ret lækker og lidt specielt salat, som passer rigtig godt til grillaftenerne. Jeg synes den røget smag giver en anderledes smag til salaten, som jeg ikke lige er vant til og af den grund, synes jeg specielt det passer godt til grillmad.

Grøntsagerne kan sagtens ordnes en del timer før den skal spises og rygeostcremen ligeså. Så skal det hele bare blandet sammen inden servering, så vil der stadig være lidt bid i grøntsagerne.

OPSKRIFT

Ingredienser

150g spidskål

100g rygeost

100g agurk

8 radiser

100g ærter

2 spsk. fromage fraise

1 fed hvidløg

Saft fra en halv citron

 

Fremgangsmåde

 1. I en  skål røres rygeost, fromage fraichee, revet hvidløg, citronsaft, salt og peber godt sammen. Lad dressingen stå og trække mens salaten laves.
 2. Spidskålen snittes meget fint, radiserne halveres og snittes, agurken halveres og den vandede del fjernes og agurken skæres i halvringe. Grøntsagerne kommes i skålen sammen med ærterne.
 3. Det hele blandes godt sammen og smages til med salt og citronsaft. Serveres inden for en halv times tid.

2 kommentarer

 • Gitte Jakobsen

  Hejsa… Ser så lækkert ud, men hvor mange personer er der til der??
  V.h Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilladrabo

   Mange tak. Der er til i hvert fald 4 personer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegte jordskokker og gulerødder med sesamfrø