Ricotta pandekager med banan

Snurrer med marcipan og bær

For et stykke tid siden prøvede jeg at lave nogle lidt sundere kanelsnurrer med groft mel og uden smør og sukker, og de blev i den grad en succes. Derfor har jeg prøvet at lave dem med noget andet fyldt og synes succesen er lige så stor. Disse snurrer er fyldt med en remonce lavet på dadler, marcipan og bær. Det er faktisk kun fantasien som sætter grænser, man kan fylde sine snurrer med virkelig mange forskellige ting.

Jeg har dog kun eksperimenteret i det søde køkken med disse snurrer, men jeg er slet ikke i tvivl om, at man sagtens kan fylde dem med pesto, hvidløg, skinke og ost og hvad kan ellers synes lyder lækkert. Jeg tror det vil være en rigtig lækker snack, eller tilbehør til aftensmaden, hvis man fylder sine snurrer med mere saltet råvarer.

Hvis I er interesseret i min opskrift på de mere traditionelle kanelsnurrer, så kan I finde opskriften lige her. Jeg har en opskrift på snurrer med marcipan og chokolade her, en med marcipan og bær her samt en som minder om gulerodskage lige her.

OPSKRIFT ca. 10 stk.

Ingredienser

Dej

25 g gær

2 dl mælk

2 spsk. olie

50g perfect fit

1/2 tsk. kardemomme

2/3 del æg

300g mel

140g grahamsmel

 

Remonce

75g mandler

110g sukkerfri marcipan

10 dadler

100g bær

25g hakket mandler

Evt. lidt vand

 

Fremgangsmåde

Dej

 1. Det første I skal gøre er at lave dejen, så den kan få hævet.
 2. Udblød gæren i det lunkne vand og tilsæt mælk og olie. Tilføj salt, kardemomme, ?sukker? og det grove mel. Slå ægget ud i en skål, piske det sammen med en gaffel og hæld 2/3 del i dejen. Kør dejen på en køkkenmaskinen og tilsæt hvedemelet lidt af gangen.
 3. Når alt melet er tilføjet, køres dejen på maskinen i ca. 10 minutter. Kom et vådt viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1 time.

Remonce

 1. Mens dejen hæver, kan I gå i gang med at lave den lækre remonce.
 2. Kom de 75g mandler i en foodprocessor og lad det blive til mandelsmør.
 3. Tilføj dadlerne og marcipanen. Lad massen køre på processoren til remoncen er blevet lækker og sammenhængende.
 4. Tilføj de blandet bær. I kan sagtens bruge frosne, hvis I bruger friske bær, skal I måske tilføje et par skefulde vand, men bruger I frosne bær skulle det ikke være nødvendigt. Jeg brugte en blanding af hindbær, solbær, blåbær og jordbær. Lad bærrene blendes med et par minutter og remoncen er nu klar.

Kanelsnurrer

 1. Når dejen har hævet og remoncen er lavet er det på tide at folde kanelsnurrerne.
 2. Kom en lille klat olie på bordet, hæld dejen ud og rul den til et rektangel. Smør remoncen over hele dejen og strø med de hakket mandler. Fold 1/3 af dejen (fra den korte led) ind mod midten og fold efterfølgende den anden tredjedel indover den første del, så dejen nu ligger i 3 lag.
 3. Rul dejen lidt forsigtigt ud. På den korte led skær I 3 cm tykke strimler ud af dejen, der skulle gerne blive ca. 10 strimler.
 4. Hver strimmel skæres på langs, men så den stadig hænger sammen med et par centimeter i den ene ende.
 5. Hold med to fingre på det sted hvor dejen stadig hænger sammen og sno de 2 strimler rundt om hinanden. Drej hver strimmel 4-5 gange rundt om sig selv og fold den rundt om pegefinger og tommelfinger og kom den sidste dejdel ind i huldet, som der nu er blevet lavet mellem din tommel- og pegefinger.
 6. Kom kanelsnurrerne på et stykke bagepapir. Kom det våde viskestykke over og lad dem hæve 1 time eller 2.
 7. Pensle med den sidste del af ægget og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12-15 minutter.
 8. Lad kanelsnurrerne køle lidt af på en rist før de nydes.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ricotta pandekager med banan