Karamelsauce

Sprød tærte med karamelsauce, hasselnødder og chokoladefyld

TÆRTE! Tærter kan laves på mange forskellige måder og fyldet kan variere i uendeligheder. Derudover kan de laves både saltet og søde, og denne tærte er i den grad en sød tærte, som smager helt fantastisk. Den består af en sprød bund lavet på nødder og gryn, fyldt med en sukkerfri karamelsauce, ristet hasselnødder samt en slags chokoladefyld, som er lavet på avocado, bananer og lækker chokolade. Det er en lækker og sommeragtig tærte, som fungerer rigtig godt som dessert her i sommermånederne, hvor også de danske bær er lækre og skal benyttes.

Som finish er kagen toppet med lidt blandet friske bær. Det er virkelig ikke noget jeg er speciel god til, jeg prøvede mig bare frem med lidt hindbær, blåbær og halve jordbær og placerede dem rundt i kanten. Så I kan bare prøve jer frem eller lægge dem helt tilfældigt og lidt sjusket, det ser også ret godt ud.

I opskriften skal der bruges et par ingredienser som hasselnøddesmør og karamelsauce, hvilket er opskrifter som jeg allerede har liggende på bloggen. I kan finde opskriften på karamelsauce her og opskriften på hasselnøddesmør her. I behøver selvfølgelig ikke lave tingene selv, I kan sagtens bruge færdiglavet produkter, hvis I vil, men hvis I har tid og lyst, så kan I jo prøve at lave det selv.

OPSKRIFT

Ingredienser

Bund

60g hasselnødder eller mandler

120g havregryn

2 stk. æg

1 spsk. ‘sukker’ (sukrin gold eller mulitsød fra EASIS)

1 spsk. hasselnøddesmør

 

Chokoladefyld

2 stk. avocado

1 stor banan

60g smeltet 70% chokolade

1 spsk. hasselnøddesmør

2 spsk. kakao

2 spsk. ‘sukker’ (sukrin gold eller mulitsød fra EASIS)

 

Øvrige ingredienser

3 spsk. karamelsauce

35g ristet hasselnødder

 

Fremgangsmåde

Dej

  1. Kom nødder og havregryn i en blender eller foodprocessor og blend til fint malet mel.
  2. Bland melet sammen med ‘sukker’, hasselnøddesmør og æg og bland dejen godt sammen.
  3. En tærteform på ca. 16 cm smøres med kokosolie (læg evt. et stykke bagepapir i bunden af formen) og dejen kommes i tærteformen. Stik huller i dejen med en gaffel og bag bunden blindt ved 180 grader i 10 minutter. Lad bunden køle af.

 

Chokoladefyld

  1. Mens tærtebunden køler af, kan I gå i gang med at lave chokoladefyldet.
  2. Kom avocadoer og bananen i foodprocessoren og blend til en lind masse. Tilføj hasselnøddesmør, kakaopulver og ‘sukker’ og blend godt sammen. Stille og roligt tilføjes den smeltet chokolade til massen.
  3. Sørg for at smage massen til med lidt flydende sødemiddel. Den skal være sød, men pas på den ikke bliver for sød.

 

Sammenlægning

  1. Når tærtebunden er kølet af, kommes karamelsaucen på bunden og de ristet hasselnødder strøs over karamellen.
  2. Hæld chokolademassen over og stil kagen på køle et par timer. Efterfølgende pyntes kagen med friske bær. Jeg valgte at bruge hindbær, blåbær og jordbær, men I kan jo bruge de bær, I bedst kan lide.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karamelsauce