Sprød tærte med karamelsauce, hasselnødder og chokoladefyld

Hvid fisk med pesto, agurkesalat og bulgursalat

Jeg ved ikke med jer, men jeg elsker fisk. Desværre får jeg bare ikke spist det så ofte, som jeg gerne vil, og som jeg egentlig også burde. Det er ikke fordi jeg som barn fik fisk hver uge, men det var alligevel noget vi spiste ok ofte, da både min mormor og min moster var/er fiskehandlere. Så det har aldrig været ikke-eksisterende, men alligevel får jeg ikke helt spist det så ofte, som jeg gerne vil.

Ofte var det et stykke stegt fisk serveret med kogte kartofler og blomkål og med enten en smør- eller persillesauce. Misforstå mig ikke, det smager fantastisk, men smørsauce er måske ikke ligefrem det mest sunde. Derfor prøver jeg nu at lave lidt andre fiskeretter, end dem jeg er vokset op med, nogle retter som er lidt mere fedtfattige og mere grøntsagsfyldte.

Denne ret ville min mormor, eller min mor for den sags skyld, aldrig have serveret, men ikke desto mindre smager den skøn. Retten består af en bulgursalat, en agurke/squashsalat, stegte grønne asparges og en lækker pesto lavet på purløg og dild. Retten er fyldt med friske grøntsager og en lækker dyppelse som passer godt til et stykke hvid fisk. Jeg har her brugt et stykke Lange, men I kan bruge hvilken som helst hvid fisk.

OPSKRIFT 3-4 personer

Ingredienser

600-800g Lange

10 friske grønne asparges

 

Bulgursalat

150g kogt bulgur (ca. 60g i tørret udgave)

1 stor gulerod

1 peberfrugt

50g ærter

70g edamame bønner

6 cherrytomater

150g agurk

 

Agurke/squashsalat

1 agurk

1 squash

1 spsk. koldpresset olie

1 tsk. fintsnittet chili

1 tsk. citronsaft

Revet citronskal fra en halv citron

Salt og peber

 

Pesto

1 bund dild

1 bund purløg

30g ristet pinjekerner

3 spsk. koldpresset olie

10g revet parmesan

1 tsk. citronsaft

Et halvt fed hvidløg

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bulgursalaten og koge bulguren som anvist på pakken og lad dem efterfølgende køle af. Skær guleroden og peberfrugt i lange strimler, skær ca. 150g agurk og tomater i tern. Bland grøntsagerne, plus ærter og edamame bønner, sammen med den afkølet bulgur og stil salaten på køl til resten af maden er færdig.
  2. Nu skal I lave agurke/squashsalaten: Med en kartoffelskræller, et mandolinjern eller lignende skæres agurk og squash i meget meget tynde skiver. I skal helst ikke bruge det midterste af agurken, det er lidt for vandet. Kom skiverne i en skål og tilføj olie, salt, peber, citronsaft, revet citronskal samt den fintsnittet chili. Sørg for at vende det hele godt sammen, så der kommer olie på det hele.
  3. Lav nu pestoen. Det skal lige siges at den sagtens kan laves dagen i forvejen. Hvis jeres pinjekerner ikke allerede er ristet, så start med det. Kom pinjekernerne på en varm pande et par minutter, de skal bare lige tage lidt farve. I en blender eller foodprocessor kommer I pinjekerner, dild, purløg, olie samt det revet hvidløg og parmesan og blender det hele godt sammen. Det tager lige nogle minutter, men det afhænger selvfølgelig af hvor grov I ønsker den. Lige til denne ret ville jeg gerne have min ret grov. Smag pestoen til med citron, salt og peber.
  4. Skær fisken i passende portioner, strø salt og peber på hvert stykke. Steg fisken på en varm pande, ved middel varme, i lidt olie med den pæne side nedad. Giv stykkerne ca. 5 minutter på den ene side (eller til fisken er blevet næste helt hvid) og 1 lille minut på den anden side. Kom stykkerne på en tallerken og lad dem trække 5 minutter. Imens steger I de grønne asparges et par minutter i lidt olie, husk at komme lidt salt på dem, når de er stegt færdig.

Så er det bare med at gå til den. Bulgursalaten og agurke/squashsalaten skulle gerne være hakket og klargjort. Pestoen er blendet sammen og smagt til, aspargesene er stegt og ligeså er fisken som også har trukket lidt tid. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprød tærte med karamelsauce, hasselnødder og chokoladefyld