Sundere sukkerfri snickerskugler

Grove rødbedeboller med surdej

Her får I lige endnu en opskrift på lækre koldhævede grovboller, men disse er fyldt med revet rødbede – derfor den pæne lyserøde farve på ydersiden af bollerne. Jeg havde håbet, at de også var bare lidt lyserøde indeni, men nu har jeg prøvet at lave dem flere gange, og jeg kan bare ikke få dem til at være lyserøde indeni, men altså udenpå er de da pæne lyserøde.

Bollerne passer perfekt til både morgenmad og til frokost. De kan sagtens bruges som sandwichboller, som mellemmåltid eller til morgenmad med en god skive ost. Dejen skal koldhæves og dermed laves dagen i forvejen, men har I en køkkenmaskine, så gør den det meste af arbejdet for jer. Så skal dejen bare røres sammen og aftenen, og den næste morgen har I lækre nybagte boller.

Så hvis I ønsker hjemmebagte boller søndag morgen, så kan I jo slå dejen sammen i dag. Hvis I laver en stor portion, så har I også til madpakken i næste uge.

Jeg er blevet ret vild med at bage med min surdej, og det er slet ikke så svært at holde den i live, som jeg først troede. Så hvis I har mod på det, og I godt kan lide at bage, så skulle I prøve et forsøg med en surdej. Hvis I ikke har en surdej, så kan I i stedet bare bruge 15g gær også gøre på nøjagtig samme måde som der står i opskriften.

OPSKRIFT 10-12 stk.

Ingredienser

4 dl kold vand

1 dl yoghurt, fromage fraise eller creme fraise

5g gær

3 spsk surdej (ca. 1 dl)

1 spsk. honning

50g solsikkekerner

50g havregryn

1,5 tsk. salt

180g revet rødbede

200g fuldkornsmel

100g fuldkorns ølandshvedemel

250g hvedemel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle rødbederne, riv dem på et rivejern og kom den i en skål. Brug gerne handsker eller et par fryseposer til hænderne, så slipper I for at få røde hænder efterfølgende.
  2. I en skål (gerne skålen til jeres køkkenmaskine) rør I vand og gær sammen. Dernæst tilføjer I surdej, salt, honning og yoghurt og rør det hele godt sammen.
  3. Tilføj havregryn, solsikkekerner, fuldkornsmel og fuldkorns ølandshvedemel. Rør det sammen og tilføj det revet rødbede. Kør dejen på jeres køkkenmaskine og tilføj hvedemel lidt af gangen.
  4. Lad dejen køre på køkkenmaskinen først ca. 8 minutter ved middelhastighed og derefter 10 minutter ved høj hastighed. Dejen skal være smidig og bestå glutentesten.
  5. Kom dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med film og et viskestykke og stil skålen på køl til næste dag, omkring 8-12 timer.
  6. Næste dag tager I dejen ud af køleskabet og lader den stå en times tid. Varm ovnen godt op, den må gerne stå en halv times tid og blive varm.
  7. Hæld dejen ud på køkkenbordet og skær 10-12 boller ud af dejen. Kom dem på et stykke bagepapir og derefter på en meget varm bradepande.
  8. Bag bollerne ved 230 grader i ca. 14 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere sukkerfri snickerskugler