Grove rødbedeboller med surdej

Snurrer med marcipan, mandler og mørk chokolade

Snurrer fyldt med marcipan, mandler og mørk chokolade. Jeg har efterhånden eksperimenteret med at lave forskellige variationer af disse snurrer. Eftersom jeg er stor tilhænger af chokolade, skulle jeg selvfølgelig også prøve at lave en variation med chokolade. For lige at toppe den, har jeg også tilføjet marcipan og mandler, så bliver det da ikke meget bedre.

Foruden chokoladen så er disse snurrer sukkerfri, men altså I kan jo sagtens bruge en sukkerfri chokolade, det kan man eksempelvis købe hos EASIS. Det har jeg brugt flere gange og det fungerer godt. Derudover har jeg brugt sukkerfri marcipan og der er heller ikke sukker i dejen. Udover hvedemel har jeg også tilføjet lidt groft mel til dejen, for lige at gøre den lidt grovere og mere mættende.

Hvis I ligesom jeg er vilde med snurrer, så har jeg som sagt eksperimenteret med forskellige smagsvarianter og jeg har blandt andet lave nogen med marcipan og bær, den opskrift kan I finde her. Selvfølgelig har jeg også en opskrift på de traditionelle og den ligger her. Begge opskrifter er selvfølgelig uden sukker og smør og de smager fantastisk.

OPSKRIFT ca. 10 stk.

Ingredienser

Dej

25 g gær

2 dl mælk

2 spsk. kokosolie

50g perfect fit

Knivspids salt

1/2 tsk. kardemomme

2/3 del æg

300g hvedemel

140g grahamsmel

 

Remonce

75g mandler

10 dadler

110g sukkerfri marcipan

 

Øvrige ingredienser

35g hakket mandler

125g hakket chokolade.

 

Fremgangsmåde

Dej

 1. Som det første skal dejen laves, da den skal hæve ret lang tid, så I kan lige så godt komme i gang med den hurtigt.
 2. Udblød gæren i lunkne vand og tilsæt mælk og kokosolie. Tilføj salt, kardemomme, ?sukker? og det grove mel. Slå ægget ud i en skål, piske det sammen med en gaffel og hæld 2/3 del i dejen. Kør dejen på en køkkenmaskinen og tilsæt hvedemelet lidt af gangen.
 3. Når alt melet er tilføjet, køres dejen på maskinen i 10 minutter. Kom film og et stykke viskestykke over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet 1 time.

Remonce

 1. Mens dejen hæver, kan I gå i gang med at lave den lækre remonce.
 2. Kom de 75g mandler i en foodprocessor og lad det blive til mandelsmør. Det tager 5-7 minutter, man skal bare have lidt tålmodighed.
 3. Når mandlerne er forvandlet til mandelsmør tilføjes dadler og marcipan. Lad massen køre på processoren til remoncen er blevet lækker og sammenhængende.
 4. Hak den mørke chokolade og de 35g mandler groft.

Kanelsnurrer

 1. Når dejen har hævet og remoncen er lavet er det på tide at folde kanelsnurrerne.
 2. Kom en lille klat olie på bordet, hæld dejen ud og rul den til et rektangel. Smør remoncen over hele dejen og stør det hakket mandler og den hakket chokolade over remoncen. Fold 1/3 af dejen (fra den korte led) ind mod midten og fold efterfølgende den anden tredjedel indover den første del, så dejen nu ligger i 3 lag.
 3. Rul dejen lidt forsigtigt ud. På den korte led skær I 3 cm tykke strimler ud af dejen, der skulle gerne blive 11-12 strimler.
 4. Hver strimmel skæres på langs, men så den stadig hænger sammen med et par centimeter i den ene ende. Sno de 2 strimler rundt om hinanden. Hold med to fingre på det sted hvor dejen stadig hænger sammen. Drej hver strimmel 4-5 gange rundt om sig selv og fold den rundt om pegefinger og tommelfinger og kom den sidste dejdel ind i huldet, som der nu er blevet lavet mellem din tommel- og pegefinger.
 5. Kom snurrerne på et stykke bagepapir, kom et viskestykke over og lad dem hæve 1 time eller 2.
 6. Pensle med den sidste del af ægget og bag snurrerne i en 200 grader forvarm ovn i 12-15 minutter.
 7. Lad kanelsnurrerne køle lidt af på en rist før de nydes.

Produkterne fra EASIS er sponsoreret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove rødbedeboller med surdej