Madplan uge 26

Wok med tigerrejer, broccoli og squashnudler

Wokretter er altid lækre og tilmed dejlig hurtige at lave og på en travl dag er det virkelig skønt, når aftensmaden kan laves på under 30 minutter. Denne wok er med kylling, tigerrejer, squash og broccoli, som jeg har vendt i en lækker sauce lavet på kyllingefond og østerssauce. Jeg synes kombinationen af fjerkræ og skaldyr fungerer utrolig godt sammen, det er måske ikke helt typisk, men jeg kan forsikre jer at det smager rigtig godt.

Jeg har som sagt brugt svampe, broccoli og squash, da jeg synes de grøntsager komplimenterer rejerne ret godt og er ikke alt for dominerende. Jeg synes eksempelvis ikke peberfrugt vil passe godt til, da smagen vil overmande og det vil være lidt øv, men hvis I ikke bryder jer om de grøntsager jeg har brugt, kan I sagtens bytte dem ud med andre grøntsager, men hvis jeg var jer, så ville jeg bruge nogle mere dæmpet grøntsager.

Derudover kan I sagtens bruge almindelige nudler i stedet for squashnudler, hvis I gerne vil have lidt flere kulhydrater i retten, det gør den bestemt ikke ringere.

OPSKRIFT 4 personer

Ingredienser

2 stk. kyllingefileter

300g broccoli

1,5 squash

8 svampe

12 tigerrejer

2,5 dl kyllingefond

2 spsk. østerssauce

2 tsk. majsstivelse

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingefileterne i strimler, strø med salt og peber og steg strimlerne i 3-4 minutter på en meget varm pande med lidt olie.
  2. Lav squashnudler ud af den ene squash med en spiralizer. Skær den halve squash i tern, skær svampene i tykke skiver og skær broccolien i små buketter.
  3. Pil og rens tigerrejerne: Fjern skallerne og den sorte snor på bagsiden af rejen.
  4. Når kyllingestrimlerne har stegt, tages de af panden og kommes i en skål.
  5. Panden varmes godt op med lidt olie og rejerne steges et par minutter og kommes i skålen til kyllingen.
  6. Svampene kommes på den varme pande og når væden er væk, kommer I squashternene på panden og efter yderligere et par minutter tilføjer I broccolibuketterne. Efter 2-3 minutter kommer I den stegte kylling og rejer på panden sammen med kyllingefonden.
  7. Lad det simre mens I blander majsstivelse, østerssauce og et par tsk. vand sammen og rør det i wokretten.
  8. Kom squashnudlerne i retten og lad det simre et minuts tid og smag til.

2 kommentarer

  • Villy Bak

    Ser bar så lækker ud – den skal prøves.
    Villy Bak

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Den kan absolut kun anbefales 🙂 Smager skønt og tager ingen tid at lave.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 26