Chokoladebudding med friske bær

Cremet pastaret med kylling, tomater og spinat

Det er meget meget sjældent jeg laver pastaretter. Det er ikke rigtig noget jeg er vokset op med, tror faktisk aldrig min mor har kogt spaghetti, det kan jeg i hvert fald intet huske om. Som voksen er det heller aldrig noget jeg har lavet ret ofte, hvorfor ved jeg ikke rigtig, for jeg synes det smager fantastisk. For et par uger siden fik jeg lyst til at prøve at lave en pastaret, som er lidt sundere end de normale man får serveret på diverse italienske restauranter.

Denne ret er fyldt med grøntsager som squash, tomater og svampe. Derudover har jeg tilføjet en god portion kylling, og den almindelig hvide spaghetti er byttet ud med bønnespaghetti og squash spaghetti, men det behøver I selvfølgelig ikke. I kan bruge helt almindelig spaghetti, hvis I er mest til det. Retten er cremet med lidt madfløde 4% og det fungerer rigtig godt.

Selvom det som sagt er meget sjældent jeg laver pastaretter, så har dog et par opskrift liggende på bloggen allerede. Nemlig en sundere version af spaghetti carbonara, som også smager helt fantastisk. Hvis I er interesseret de opskrifter, så kan I finde dem her og her.

OPSKRIFT

Ingredienser

2 stk. kyllingefileter

15 cherrytomater

6 svampe

1,5 squash

1 rødløg

2 små fed hvidløg

250ml madfløde 4%

1 dl mælk

1 dåse flået tomater

50g tørret bønnespaghetti

2 håndfulde frisk spinat

Salt

Peber

Olie til stegning

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at ordne alle grøntsagerne. Fintsnit løg og hvidløg, halver cherrytomaterne, skær svampe og en halv squash i skiver. Den hele squash laves til spaghetti med en spiralizer. Kyllingen skæres i tynde skiver.
  2. Sæt en gryde over med vand og kog pastaen som anvist.
  3. Tag en stor pande, gerne en sauterpande, og stil den på blusset. Når panden er godt varm kommes svampene på panden, når væsken er fordampet tilføjer I squash skiverne og efter 3-4 minutter kommer I grøntsagerne i en skål.
  4. Panden sættes tilbage på blusset og hvidløg, løg og kylling kommes på panden med lidt salt og peber og steges til kyllingen har taget farve, det tager ca. 3 minutter.
  5. Tilføj tomaterne og lad dem stege med et par minutter. Tilføj de allerede stegte grøntsager sammen med de flået tomater, mælk og madfløde. Lad retten simre nogle minutter og smag til med salt og peber.
  6. Tilføj den kogte spaghetti, squash spaghettien og spinaten og bland det hele godt sammen. Efter 1 minuts tid tages panden af blusset og retten serveres.
  7. Top retten med lidt frisk revet parmesan og nyd. Retten kan spises alene som den er, eller man kan servere en salat eller et godt stykke brød til.

Jeg har et par opskrifter på forskellige slags brød, som vil passe rigtig godt til pastaretter. Her kan I finde opskriften på koldhævede grove flute og opskriften på et groft foccacia, kan I finde her og her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebudding med friske bær