10 mest populære indlæg i juni 2018

Müslibar med peanutbutter og chokolade

En lækker og nem snack på en travl hverdag, kan eksempelvis være en lækker hjemmelavet müslibar. Indimellem er det rart selv at lave disse barer, så man ved præcis hvad der er i dem. Mange af dem man køber færdiglavet er fyldt med unødvendig sukker, men meget af det kan man undlade at indtage ved selv at lave dem. Man kan eksempelvis bruge en form for sukkererstatning, men dadler og bananer fungere også rigtig godt til at søde med.

Disse müslibarer er lavet på gryn, frø og kerner og er smagt til med banan, peanutbutter og mørk chokolade og det er jo altid en lækker kombination. Jeg kom egentlig ikke ret meget chokolade i mine, da jeg havde planer om at strø lidt smeltet chokolade over barerne, når de var færdige, men det gad jeg ikke alligevel. Så hvis I er vilde med chokolade, så kan barerne sagtens trække lidt mere chokolade.

Hvis I ikke er så vilde med peanutbutter, så har jeg en anden opskrift på müslibarer liggende på bloggen, som ligeledes er lavet på gryn, kerner og frø, men er i stedet for peanutbutter og chokolade fyldt med rosiner og dadler, hvilket også smager utrolig godt og det tørret frugt giver godt med sødme. I kan finde opskriften her.

OPSKRIFT 6 stk.

Ingredienser

2 bananer

1 spsk. peanutbutter

130-150g havregryn

50g blandet frø og kerner (Jeg brugte solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø)

1 spsk. honning eller sødemiddel

30g mandler

30g mørk chokolade.

 

Fremgangsmåde

  1. Til at starte med skal I mose bananerne i en skål. Tilføj honning og peanutbutter og sørg for at blande det godt sammen.
  2. Tilføj havregryn, frø og kerne til blandingen. Hak mandler og chokolade groft og bland også det i skålen.
  3. Sørg for at blande det hele godt sammen. Hvis I synes massen er for ?blød? så tilføj lidt mere havregryn, den skal være som fast havregrød.
  4. Kom massen i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugt en rektangel på ca. 10×18 centimeter. Kom formen i en 180 grader forvarm ovn i 22-25 minutter.
  5. Lad den køle helt af og skær ud i passende størrelse. Jeg skar mine ret store, så fik omkring 6 stk., men I kan sagtens skære dem mindre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i juni 2018