Madplan uge 28

Havregrødspandekager

Lækre luftige havregrødspandekager smager bare godt. Det er en god ide at lave disse pandekager, hvis I har en sjat havregrød tilovers fra gårsdagens morgenmad. Det kan jo være lidt svært helt at beregne, hvor meget grød man kan spise, så skulle I have lidt grød i overskud, så kom det i en skål og i køleskabet. Så har I basen for nogle rigtig lækre pandekager til morgenmaden den næste dag.

Grøden skal bare blandes op med et par ingredienser og steges på en pande, og så er morgenmaden parat. I kan selvfølgelig toppe pandekagerne med lige præcis det I foretrækker, men jeg syens skyr og bær passer ret godt til. Jeg har også tilføjet lidt proteinpulver til min dej, men det behøver I slet ikke.

Hvis I ønsker en mere udførlig forklaring på hvordan man laver havregrød, så har jeg en opskrift liggende lige her. Dog har jeg til disse pandekager undladt at komme æggehvider i havregrøden, det er slet ikke nødvendigt.

OPSKRIFT 8 stk. (morgenmad til ca. 2 personer)

Ingredienser

Havregrød

50g havregryn

1,5 dl vand

1,5 dl mælk

Knivspids salt

 

Øvrige ingredienser

2 æg

1 tsk. bagepulver

1 lille tsk. vaniljepulver

10 dråber flydende sødemiddel

Evt. 15-20g vanilje proteinpulver

 

Fremgangsmåde

 1. Det første I skal have gjort er at lave havregrøden. Det nemmeste er næste at lave disse pandekager af en rest havregrød, men har I ikke det, så lav en lille portion havregrød.
 2. Kom havregryn, vand, mælk og salt i en lille kasserolle, lad det simre et par minutter mens I rør i grøden, hele tiden, og tag gryden af varmen.
 3. Lad grøden køle af 10 minutters tid og bland æg, vaniljepulver, sødemiddel, bagepulver og vanilje proteinpulver sammen med grøden.
 4. Brug 1,5 spsk. dej til hver pandekager og steg dem 2-3 minutter på hver siden i lidt kokosolie.
 5. Server pandekagerne med en god klat vaniljeskyr og friske blåbær og jordbær.

2 kommentarer

 • katrine

  hmm.. jeg har prøvet og bage pandekagerne, smagen er super god, men mine bliver nogle flade nogle, hvad gør du for og få dem fluffy og høje?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Det var mærkeligt 🙁 Måske din grød var mere flydende end min. Min grød er altid ret tyk, så hvis du synes dejen er for våd, så tilføj evt. lidt havregryn. Ellers plejer bagepulveret at gøre arbejdet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 28