Lun kartoffelsalat med ærter, radiser og frisk dild

Sundere træstammer uden tilsat sukker

Træstammer var en af de første ting, som jeg begav mig ud i at lave i starten af mit vægttab. Jeg har faktisk hele tiden troet at opskriften allerede lå på bloggen, men for en måneds tid siden opdagede jeg at den ikke var der og det går jo virkelig ikke. Så jeg har været i gemmeren og fundet min gamle opskrift frem, som altså stadig holder 100 procent. Jeg skulle selvfølgelig lige smage dem først, og de smagte lige så godt som jeg huskede. Så jeg har fået taget nogle billeder og opskriften er nu klar til jer.

Det kan måske godt se lidt indviklet ud, men det er slet ikke så svært. Man skal bare lave en dejmasse, som hurtigt kan bikses sammen i en foodprocessor, rulle marcipanen ud og forme den omkring massen. Skær dem i passende størrelser og dyppe dem i smeltet chokolade, også har man en virkelig lækker snack/dessert.

Jeg har fået disse træstammer testet af en del mennesker. Både for 3-4 år siden da jeg lavede dem første gang, året efter da jeg lavede dem igen, også igen for en måneds tid siden og alle er ret vilde med dem. Man kan ikke smage at de er ‘sundere’ og uden en masse fedt og sukker, så de må siges at være en succes.

Disse træstammer er lavet som man normalt laver de rigtige træstammer, altså man blander kagerester sammen med lidt essens og marmelade. Så derfor skal I som det første lave en kage. Det lyder måske lidt underlidt at lave en kage for at bryde den op og forme den igen, men det er ‘besværet’ værd.

Kakaokagen består af: 6 dadler, 80g havregryn, 2 æg, 1/2 dl mælk, 2 spsk. kakaopulver, 15g kokosfibermel (eller anden slags mel), 1/2 tsk. flydende sødemiddel og 1/2 tsk. bagepulver. Det hele blendes, kommes i en lille form (10×15) og bages ved 200 grader i 20 minutter.

Når kagen er kølet helt af, kan I gå i gang med at lave træstammerne. Mængden på denne kage skulle gerne stemme overens med den portion, som I skal bruge til træstammerne, men hvis I har for meget kage, så kan I jo altid lave romkugler af resten. Det har jeg en opskrift på her.

 

OPSKRIFT 10 stk.

Ingredienser

300g kagerester

2 spsk. romessens

3 spsk. hindbærmarmelade

2 spsk. kakaopulver

150g sukkerfri marcipan (jeg brugte den fra EASIS, men jeg har her en opskrift på hjemmelavet marcipan)

3 spsk. melis (sukrin melis eller EASIS Perfect Florsød)

 

Fremgangsmåde

  1. Smuldre kagemassen i en skål og tilføj marmelade, romessens og kakaopulver og bland det hele godt sammen. Enten kan I bruger fingrene eller køre hele massen på en foodprocessor.
  2. Smag massen til, del den i 2 og rul til lange stænder som skal ære ca. 2 cm i diameter.
  3. Bland melis og marcipan sammen og rul til en rektangel. Placer de 2 stænger ovenpå marcipanen og rul marcipanen rundt om stængerne. Skær rullerne i mindre stykker, jeg fik 5 stk. af hver stang, men det kommer selvfølgelig an på hvor store eller små I ønsker jeres træstammer.
  4. Smelt chokoladen og dyp enderne i chokoladen. Læg dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne, før I spiser dem.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lun kartoffelsalat med ærter, radiser og frisk dild