Koldskål cheesecake toppet med friske jordbær

Brownie lavet på søde kartofler

Det er ikke ligefrem nogen ny fremstilling; brownie lavet på søde kartofler. Det er set ofte og derfor fik jeg også lyst til at afprøve og udvikle min egen opskrift, nu hvor jeg alligevel havde et par søde kartofler liggende. De søde kartofler er for det første med til at sødme kagen, men det giver den også fylde. Udover kartofler har jeg også tilføjet dadler, nødder og lidt andre lækkerier.

Brownie blev virkelig lækker og er tilmed ret nem at lave, da det hele bare skal i en blender eller foodprocessor og blendes rigtig godt sammen til en ensformigt lind masse. For lige at gøre kagen en tand lækre har jeg vendt lidt hakket mandler og chokolade i dejen, det gør den absolut kun bedre. Brownie har jeg toppet med en masse lavet på nøddesmør og dadler – Det fungerer rigtig godt.

Udover ovenstående ingredienser så har jeg tilføjet en mandel/cashewsmør til både dejen og toppingen. Hvis I ikke har det, så kan I sagtens bare bruge almindelig mandelsmør. Grunden til jeg har brugt mandel/cashewsmør, er fordi jeg havde en cashewsmør stående, som snart udløber, så jeg tilføjede bare 3 spsk. til min mandelsmør også havde jeg en mandel/cashewsmør.

OPSKRIFT

Ingredienser

Brownie

220g kogt sød kartoffel

100g dadler

1 spsk. Mandel/cashewsmør

1 spsk. Chokolade smørepålæg (Eks. EASIS, en hjemmelavet eller hvilken I har liggende)

3 spsk. Kakaopulver

30g kokosfibermel

100g mandler

1 stk. Æg

10 dråber flydende sødemiddel

3 spsk. ‘Sukker’ (EASIS Perfect fit eller Multisød)

1 tsk. Bagepulver

1 tsk. Vaniljepulver eller vanilje paste

50g hakket mørk chokolade (Jeg brugte en sukkerfri fra EASIS)

 

Topping

2 spsk. Mandel/cashewsmør

6 dadler

2-3 spsk. Varm vand

 

Fremgangsmåde

  1. Kom 50g mandler, sød kartoffel, dadler, æg, 1 spsk. mandel/cashewsmør, flydende sødemiddel, chokolade smørepålæg, kokosfibermel, kakaopulver, ‘sukker’, bagepulver og vaniljepulver i en foodprocessor og blend det hele rigtig godt sammen. Smag lige til om I synes den er sød nok.
  2. Hak de sidste 50g mandler og den mørke chokolade og vend det i dejen.
  3. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en firkantet form (18×18).
  4. Bag brownien ved 200g i ca. 22 minutter og lad kagen køle helt af. Pas på den ikke får for meget.
  5. Nu skal toppingen laves, hvilket gøres ved at blende nøddesmørret og dadlerne godt sammen og tilføj lidt vand for at gøre blandingen blødere.
  6. Når kagen er kold smøres toppingen på kagen og den pyntes eventuelt med lidt hakket chokolade og nødder.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskål cheesecake toppet med friske jordbær