Brownie lavet på søde kartofler

Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade og remonce

En sand klassiker: Lækre luftige kærnemælkshorn fyldt med hindbærmarmelade og remonce. Min remonce er dog lidt anderledes end den bageren laver, men ikke desto mindre smager den fantastisk og er samtidig lavet uden sukker og smør. Disse elementer har jeg heller ikke brugt i dejen, men jeg har tilsat til fuldkornsmel, som er med til at gøre at hornene mætter lidt mere.

Jeg er virkelig vild med kærnemælkshorn helt generelt og så decideret for disse. Kærnemælkshorn har altid været en af mine favoritter og derfor var det da også på sin plads, at jeg forsøgte at lave en lidt sundere version. Hornene fungerer godt som eftermiddagssnack eller til morgenbordet. Pakker I dem godt ind, kan de sagtens holde sig lækre 2-3 dage. I kan eventuelt fryse nogen af dem ned, inden I bager dem, så skal I bare komme de frosne horn i ovnen, også har I lækre nybagte horn.

I princippet kan man fylde sine kærnemælkshorn med alverdens lækkerier, men dette er så absolut min favorit, men er I ikke til hindbærmarmelade, så kan I sagtens udskifte den med en anden slags marmelade eller helt undlade marmelade og i stedet fylde hornene med eksempelvis marcipan & chokolade, kanelremonce, rabarber, karamel & æble mm. Det er kun fantasien som sætter grænsen, men jeg vil foreslå jer at starte med denne version for den smager fantastisk. Her har jeg en variant med marcipan og remonce.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Dej

15g gær

1 dl kærnemælk

1,5 spsk. creme fraise

25g kokosolie

Knivspids salt

1/2 æg

1 tsk. vaniljepulver

20g perfekt fit fra EASIS

65g grahamsmel

160g hvedemel

 

Remonce

50g mandler

6 store friske dadler

 

Øvrige ingredienser

60g sukkerfri hindbærmarmelade fra EASIS

50g EASIS perfect florsød

1 tsk. vand

Frysetørret hindbær

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen ved at udbløde gæren i kærnemælken og tilføj creme fraise, salt, vaniljepulver, perfekt fit, smeltet kokosolie og rør det hele godt sammen.
  2. Slå 1 æg ud i en skål, piske det sammen og kom halvdelen i blandingen sammen med grahamsmel og hvedemel. Lad dejen køre på køkkenmaskinen 5-7 minutter.
  3. Lad dejen hæve 1 times tid ved stuetemperatur med et vådt viskestykke over sig.
  4. Mens dejen hæver, kan I hurtigt lave remoncen ved at blende mandler og dadler sammen til en lind masse. Tilføj eventuelt lidt vand hvis remoncen er for fast.
  5. Når dejen har hævet deler I den i 2 og ruller dem ud til cirkler. Del hver cirkel i 6 ‘lagkage’ stykker, smør 1 lille tsk. hindbærmarmelade på hvert stykke samt en lille klat remonce og rul til horn.
  6. Læg hornene på et stykke bagepapir, kom det våde viskestykke over og lad dem hæve 30 minutter. Pensl med det halve æg som er tilbage og bag hornene i en 200 grader forvarm ovn i ca. 12 minutter.
  7. Lad den køle af på en rist. Bland perfect florsød sammen med meget lidt vand og når hornene er kølet helt af kommer I glasuren på hornene samt til frysetørret hindbær.

EASIS produkterne er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie lavet på søde kartofler