Lær mig lidt bedre at kende :)

Snurrer ala gulerodskage

Jeg har eksperimenteret lidt med kanelsnurrer, og jeg har prøvet at komme forskellige former for fyld i snurrerne i stedet for den mere traditionelle. Disse snurrer minder en hel del om gulerodskage da de er fyldt med revet gulerod og en remonce, som er smagt til med samme krydderier som der er i en traditionel gulerodskage. Jeg er blevet ret vild med disse lækre små boller, jeg synes faktisk de smager bedre en traditionelle danske kanelsnegle, for der er meget mere snask i disse og det er alle vegne – Det er jeg ret vild med 🙂

Jeg har allerede en del andre opskrifter på snurrer, som er fyldt med eksempelvis bær og remonce og den opskrift kan I finde her. Derudover har jeg også en opskrift på snurrer, hvor der er mandler, marcipan og chokolade i og den smager virkelig godt. Opskriften ligger her. Jeg selvfølgelig også en opskrift på de traditionelle snurrer og den ligger her.

OPSKRIFT ca. 10 stk.

Ingredienser

Dej

25 g gær

2 dl mælk

2 spsk. olie

50g perfect fit

1/2 tsk. kardemomme

2/3 del æg

300g hvedemel

140g groft mel

 

Remonce

110 g mandler

10 dadler

2 spsk. kanel

0,5 tsk. kardemomme

2 revet gulerødder

2-4 spsk. vand

25g hakket mandler

 

Fremgangsmåde

Dej

 1. Som det første skal dejen laves, da den skal hæve ret lang tid, så I kan lige så godt komme i gang med den hurtigt.
 2. Udblød gæren i lunkent vand og tilsæt mælk og olie. Tilføj salt, kardemomme, ?sukker? og det grove mel. Slå ægget ud i en skål, piske det sammen med en gaffel og hæld 2/3 del i dejen. Kør dejen på en køkkenmaskinen og tilsæt hvedemelet lidt af gangen.
 3. Når alt melet er tilføjet, køres dejen på maskinen i 10 minutter. Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1 time.

Remonce

 1. Mens dejen hæver, kan I gå i gang med at lave den lækre remonce.
 2. Kom de 110g mandler i en foodprocessor og lad det blive til mandelsmør. Det tager 5-7 minutter så man skal lige have lidt tålmodighed.
 3. Når mandlerne er forvandlet til mandelsmør tilføjer I dadler, kardemomme og kanel og lader fyldet blendes rigtig godt igennem. Tilføj vand efter behov. Efter nogle minutter skulle den gerne være helt perfekt og de revet gulerødder samt de 25g hakket mandler vendes i remoncen.

Kanelsnurrer

 1. Når dejen har hævet og remoncen er lavet er det på tide at folde kanelsnurrerne.
 2. Kom en lille klat olie på bordet, hæld dejen ud og rul den til en rektangel. Smør remoncen over hele dejen og fold 1/3 af dejen (fra den korte led) ind mod midten og fold efterfølgende den anden tredjedel indover den første del, så dejen nu ligger i 3 lag.
 3. Rul dejen lidt forsigtigt ud. På den korte led skær I 3 cm tykke strimler ud af dejen, der skulle gerne blive 11-12 strimler.
 4. Hver strimmel skæres på langs, men så den stadig hænger sammen med et par centimeter i den ene ende. Sno de 2 strimler rundt om hinanden. Hold med to fingre på det sted hvor dejen stadig hænger sammen. Drej hver strimmel 5-6 gange rundt om sig selv og fold den rundt om pegefinger og tommelfinger og kom den sidste dejdel ind i huldet, som der nu er blevet lavet mellem din tommel- og pegefinger.
 5. Kom kanelsnurrerne på et stykke bagepapir, kom et viskestykke over og lad dem hæve 1 time eller 2.
 6. Pensl med den sidste del af ægget og bag snurrene i en 200 grader forvarm ovn i 12-15 minutter.
 7. Lad kanelsnurrerne køle lidt af på en rist før de nydes.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lær mig lidt bedre at kende :)