Madplan uge 31

Kærnemælkshorn med marcipan og remonce

Kærnemælkshorn hører barndommen til og jeg synes der er noget nostalgisk i at spise dem, ja og så smager kærnemælkshorn helt fantastisk. Jeg har dog aldrig tidligere smagt de hjemmelavet, men selv disse som er sukkerfri og grove smager så godt og de er tilmed ret nemme at lave.

Disse kærnemælkshorn har jeg fyldt med min hjemmelavet remonce, som jeg må indrømme er lidt særpræget og meget anderledes end den traditionelle remonce, men bare rolig den smager fantastisk, så I må endelig ikke lade jer skræmme, selvom ingredienserne ikke er dem man normalt bruger, når man laver remonce. Derudover er hornene fyldt med marcipan – lækker lækker kombination.

Jeg har lavet dem uden at tilsætte sukker og smør, og jeg har tilmed tilføjet lidt groft mel til dejen for at gøre så hornene mætter lidt mere. Hornene fungerer rigtig godt som eftermiddagshygge, til aftenkaffen eller som en snack man kan have med i skole eller på arbejdet, når man begynder at få lyst til lidt lækkert.

Udover denne opskrift, så har jeg også en opskrift liggende på bloggen hvori fyldet består af remonce og hindbærmarmelade og den opskrift kan I finde her.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Dej

15g gær

1 dl kærnemælk

1,5 spsk. creme fraise

25g kokosolie

1 tsk. vaniljepulver

Knivspids salt

1/2 æg

20g perfekt fit fra EASIS

65g grahamsmel

160g hvedemel

 

 

Remonce

50g mandler

5 dadler

 

Øvrige ingredienser

50g sukkerfri marcipan

20g hakket mandler

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen ved at udbløde gæren i kærnemælken og tilføj creme fraise, salt, vaniljepulver, perfekt fit, smeltet kokosolie og rør det hele godt sammen.
  2. Slå 1 æg ud i en skål, piske det sammen og kom halvdelen i blandingen sammen med grahamsmel og hvedemel. Lad dejen køre på køkkenmaskinen 5-7 minutter.
  3. Lad dejen hæve 1 times tid ved stuetemperatur med et vådt viskestykke over sig.
  4. Mens dejen hæver, kan I hurtigt lave remoncen ved at blende mandler og dadler sammen til en lind masse. Tilføj eventuelt lidt vand hvis remoncen er for fast.
  5. Når dejen har hævet deler I den i 2 og ruller dem ud til cirkler. Del hver cirkel i 6 ‘lagkage’ stykker, smør en lille klat remonce på hvert stykke og læg en lille klat marcipan ovenpå og rul til horn.
  6. Kom hornene på et stykke bagepapir, kom det våde viskestykke over og lad dem hæve 30 minutter. Pensl med det halve pisket æg som er tilbage, strø lidt hakket mandler over og bag hornene i en 200 grader forvarm ovn i ca. 12-14 minutter.
  7. Lad den køle af på en rist og nyd.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 31