Kærnemælkshorn med marcipan og remonce

Rabarberpuré uden tilsat sukker

Står I med en stor portion friske rabarber, som I ikke aner hvad I skal gøre med dem, så kan I eksempelvis lave puré af dem. Det er dejlig nemt at lave, da det næsten klarer sig selv og I bare skal blende massen tilsidst, så har I en god portion rabarberpuré, som I kan bruge til rigtig mange forskellige ting. I kan også sagtens lade vær med at blende rabarberne og i stedet halvere kogetiden, så har I rabarberkompot i stedet for puré.

Jeg har på bloggen en opskrifter hvori denne rabarberpuré er inkorporeret. Det er en lækker sukker- og glutenfri cheesecake med rabarber og opskriften kan I finde lige her. Senere på ugen kommer der flere opskrifter, hvor jeg har brugt rabarberpuré, så I kan sagtens lave en stor portion allerede nu.

Derudover at denne puré kan bruges til flere forskellige opskrifter, så smager det også fantastisk at toppe puréen ovenpå skyr, græsk yoghurt, pandekager, vafler, grød mm.

OPSKRIFT

Ingredienser

1 kg rabarber

3 spsk. ‘sukker’ (EASIS multisød)

6 stk. dadler

1  stk. vaniljestang

3 spsk. vand

 

Fremgangsmåde

  1. Rens og vask rabarberne og skær dem i 1-2 cm tern og kom dem i en stor gryde.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og mas dem sammen med ‘sukkere’ (I ved Blomsterberg-style) og kom det i gryden sammen med lidt vand og dadler.
  3. Lad rabarberne simre 20-25 minutter og tag gryden af varmen. Lad rabarberne køle lidt af og blend dem godt igennem med en stavblender.
  4. Lad puréen køle helt af og smag til med lidt sødemiddel, til den er så sød som I ønsker den. Den skal selvfølgelig være lidt sød, men jeg kan nu meget godt lide når den stadig er syrlig.

Nu skulle puréen gerne være færdig og I kan bruge den til alverdens ting. Kom den afkølet puré på et patentglas og stil det i køleskabet, det kan sagtens holde sig en uges tid, men husk lige at skolde glasset.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærnemælkshorn med marcipan og remonce