Madplan uge 32

Grove spinatboller med surdej

Jeg er efterhånden blevet ret glad for at bage med min surdej, da det giver nogle virkelig lækre boller. Så her har jeg bagt nogle surdejsboller med spinat og de er virkelig godt. De fungerer godt både til morgenmad med smør og ost, eller pålægschokolade, men I kan også sagtens lave sandwich af dem. Hvis I ikke har en surdej, så har jeg her en opskrift på grove koldhævede spinatboller uden surdej, som I i stedet kan lave, de smager altså også rigtig godt.

For et par år siden var jeg total kulhydrat-forskrækket og spiste meget meget sjældent brød, indimellem kunne jeg spise et stykke rugbrød, men boller som disse skete yderst sjældent. Jeg er heldigvis blevet klogere og er ikke længere total kulhydrat-forskrækket, det sidder dog stadig lidt i mig, men jeg arbejder på at få det helt væk. Men førhen ville jeg aldrig spise sådan en bolle, måske kunne det ske 4 gange om året, men nu sker det lidt oftere, og det skal der altså være plads til, for det er jo ikke usundt og en nybagt bolle smager jo helt fantastisk.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

5 dl kold vand

5g gær

4 spsk. surdej

1,5 tsk. salt

1 spsk. honning eller EASIS multisød

300g fuldkornsmel

400g hvedemel

100g hakket spinat

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at opløse gæren i det kolde vand og tilføj derefter surdej, salt og honning. Sørg for at røre det hele godt sammen.
  2. Hak den friske spinat fint, kom det i skålen sammen med fuldkornsmelet og rør det sammen på din køkkenmaskine. Lidt af gangen tilføjes hvedemelet.
  3. Lad dejen ældes på køkkenmaskinen først 8 minutter ved middelhastighed og 8 minutter ved højhastighed. Dejen skal nu gerne være lind og blød og lige netop ikke hænge fast på fingrene. Den skal gerne bestå glutentesten.
  4. Kom et stykke film og viskestykke over skålen og stil den på køl til næste dag. Den skal gerne stå på køl 10-12 timer.
  5. Den næste dag/morgen tager I skålen ud af køleskabet og lader den stå ved stuetemperatur en lille times tid, men et par timer før gør absolut heller ikke noget.
  6. Varm ovnen godt op på omkring 270 grader i 30 minutter. Lad en bageplade blive i ovnen, så også den bliver brandende varm.
  7. Hæld dejen ud på bordet, skær 12 boller, kom dem på et stykke bagepapir og på den varme bradepande og bag bollerne først 7 minutter ved 250 grader og 7 minutter ved 230 grader. Lad bollerne køle lidt af på en rist før de spises.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 32