Chicken Piccata med spaghetti tilbehør

Ideer til madpakken

For de fleste mennesker er sommerferien ved at være slut og madpakkerne skal igen laves hver dag. Jeg tænker dette gælder for mange mennesker både dem med og uden børn. Jeg har i hvert fald ingen børn, men skal stadig lave madpakker til mig selv og det er jeg nok ikke ene om. Indimellem kan det være kedeligt med en leverpostejmad hver dag, 5 dage om ugen, men det er bare ikke altid man har tid, overskud og ikke mindst ideer til andre lækre ting, som man kan have med på madpakken. Derfor har jeg prøvet at samle lidt forskellige lækkerier, som jeg synes passer ret godt til madpakken. Det er både salater til enten rugbrødet eller som fyld i en sandwich. bagværk som I kan lave i forvejen og fryse ned, så skal det bare tages op aftenen før. Sundere snacks som man kan spise om eftermiddagen, når energiniveauet begynder at dale.

Hvis jeres frokost står på rugbrød, så kan I  lige piffe maden lidt op ved eksempelvis at lave en tunsalat, skinkesalat, laksesalat, lækre frikadeller som dem mormor lavede eller en lidt mere krydret og spicy version eller fiskefrikadeller.

Hvis rugbrød ikke hører til jeres favorit brød, så kan I jo i stedet bage nogle grovboller, som kan bruges som sandwichboller eller som tilbehør til en god salat. Jeg har en del forskellige opskrifter på grovboller liggende på bloggen blandt andet gulerodsbrud, havregrynsboller med og uden surdej, 2 slags spinatboller her og her, græskarboller, trekornsboller, glutenfri broccoliboller og så har jeg også en opskrift på decider sandwichbrød.

Ellers kan I jo altid lave en hurtig salat som  I kan toppe med en af ovenstående salater eller falafler, som jeg har 2 opskrifter på her og her. Spinatpandekager eller spinatvafler fungerer også rigtig godt til frokost, og I kan fylde dem med alverdens ting eksempelvis rester fra gårsdagens aftensmad.

Noget som er dejlig nemt og lækkert, er hvis man i forvejen har lavet en stor portion bagværk af en slags, som man kan fryser ned og tage op på travle dage. Det kan eksempelvis være pirogger og det har jeg en opskrift på her og en glutenfri opskrift lige her. Jeg har også en opskrift på calzone, som også smager virkelig godt og en opskrift på glutenfri pølsehorn. Pizza, nok mest minipizzaer, er altid lækkert at få med i madpakken, det tror jeg specielt de fleste børn er ret vilde med. Jeg har flere opskrifter på pizzadeje liggende lå bloggen, også kan I jo bare lave dem i miniudgave ? De er samlet i et indlæg her.

Hvis I har brug for en eftermiddagssnack, som skal give energi, men ikke indeholde en masse sukker og andre unødvendige ting, kan I eksempelvis bage kærnemælkshorn – her og her. Grove kanelsnegle, glutenfri kanelsnegle, müslibar med peanutbutter og chokolade eller müslibar med tørret frugt. Et godt stykke knækbrød er nu heller ikke til at kimse af. Derudover har jeg 4 forskellige slags snurrer her, her, her og her. OG alle disse ting er selvfølglig uden tilsat sukker og fyldt med en masse gode ting, som kroppen kan arbejde med.

Derudover har jeg også en del opskrifter på forskellig raw kugler, som smager fantastisk og tilmed stiller den søde tand, og man kan jo nøjes med en enkelt. De findes som gulerodsbidder, kakaotoppe og de mere klassiske dadelkugler.

Jeg håber, I har kunne finde lidt inspiration til jeres madpakker for det næste stykke tid. Nu har jeg i hvert fald samlet en masse lækre ting, som både kan fungere som frokost og som eftermiddagssnack.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chicken Piccata med spaghetti tilbehør