Madplan uge 35

Grove banan/chokoladeboller

I sidste uge afprøvede jeg en ny opskrift på disse lækre luftige banan/chokoladeboller uden tilsat sukker og de blev rigtig gode. Jeg lavede dem i samarbejde med EASIS, blandt en masse andre opskrifter, og disse boller var der en utrolig stor interesse for, så derfor er den kommet op som den første opskrift.

De minder meget om almindelig lækre chokoladeboller, hvor jeg dog har tilføjet lidt grahamsmel, for lige at gøre dem en tand grovere, ja også er der også kommet lidt most banan i, fordi banan og mørk chokolade bare fungerer utrolig godt sammen. Hvis I ikke bryder jer om bananer, kan I sagtens undlade at komme det i dejen, så skal I nok bare droppe 60-70g hvedemel, da dejen bliver mere våde, når man tilføjer banan.

Jeg kom chokoladebollerne i et fad med høje kanter, så bollerne kunne hæve sammen. Jeg kan godt lide at de ikke for en hård kant, men i stedet rammer hinanden og bliver lækre bløde hele vejen rundt. Dog kan I sagtens bruge en almindelig bradepande, hvis I ønsker det i stedet. Det er forskelligt hvad man bedst kan lide, men jeg afprøve begge ‘betoder’ og denne blev klart den bedste.

OPSKRIFT ca. 14 stk.

Ingredienser

50g gær

5 dl lunken vand

2 æg

180g grahamsmel

120g hvedemel med fuldkorn

600g hvedemel

2 store bananer

50g perfect fit fra EASIS

Knivspids salt

0,5 tsk. kardemomme

150g mørk chokolade (sukkerfri fra EASIS)

 

Fremgangsmåde

 1. I en skål opløser I gær i det lunkne vand.
 2. Tilføj salt, kardemomme, æg, perfect fit samt grahamsmel, hvedemel med fuldkorn og hvedemel. Sørg for at røre det hele godt sammen. Jeg kørte min dej på min køkkenmaskine, for det er bare meget nemmere, men I kan sagtens bruge håndkraft.
 3. Lad dejen køre på maskinen 6-8 minutter. Mens moser I bananer og hakker den mørke chokolade. Kom de moste bananer i dejen og rør sammen. I kan hurtigt fornemme om der skal tilføjes lidt mere mel i dejen når bananer er kommet i, men det skulle gerne passe ret godt.
 4. Når dejen har den rette konsistens kommer i den hakket chokolade i og lader dejen kører på maskine 30 sek. Det skal endelig ikke være for længe, for så smelter chokolade. Chokoladen skal bare lige æltes ind i dejen. I kan eventuelt komme chokoladen på køl før I kommer den i dejen.
 5. Lad dejen hæve 1 time under et viskestykke.
 6. Form bollerne og kom dem i et fad, bradepande eller lignende. Lad dem hæve 30 minutter, pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i ca.13-15 minutter. Lad dem køle af på en rist og spis.

Alle produkter af EASIS er sponsoreret af EASIS

4 kommentarer

 • sanni

  De ser så gode ud. Jer er nysgerrig på om du har formået at tabe dig på trods af brød mv.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Tak 🙂 De smager også ret godt. Altså i starten af mit vægttab spiste jeg kun rugbrød. Jeg droppede alle former for hvidt eller hvidere brød 🙂 Nu prøver jeg at spise varieret og ikke udelukke noget. Dog spiser jeg sjældent helt hvidt brød, men tilføjer altid kerner eller groft mel, så mætter det lidt mere synes jeg. Men det er ikke noget jeg spiser hverdag, men indimellem er det nu lækkert med en god bolle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Dem må jeg vidst have med til min studieklasse en dag, men kan man mon erstatte Perfect Fit af enten flydende sødemiddel eller noget andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilladrabo

   Ja det kan du godt. Vil tror du så skal bruge 1 tsk. ca 🙂 Men smag dig lidt frem.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 35