Madplan uge 36

Studenterbrød – Uden tilsat sukker og uden gluten

STUDENTERBRØD! Jeg er vild med studenterbrød – det smager bare helt fantastisk. Jeg ved mange mennesker har det lidt svært med ting som romkugler og studenterbrød, fordi det består af kagerester, men det har nu aldrig gjort mig noget. Jeg synes begge dele smager fantastisk, men jeg vil lige pointere at mine studenterbrød ikke består af kagerester, men i stedet en helt frisk kage.

Disse studenterbrød består af en kakaokage som er lavet på havregryn, mandler og dadler. Kagen har jeg bagt, kølet af, derefter brudt op og blandet sammen med lidt lækkerier som hindbærmarmelade, marcipan og romessens. Massen er kommet ovenpå en sprød bund og toppet med florsød fra EASIS. Derudover har jeg lige toppet glasuren med lidt frysetørret hindbær.

Massen til disse studenterbrød fungerer næsten på sammen måde, som når man laver romkugler eller træstammer, eller nok nærmere fyldet til træstammerne. Så hvis I som jeg er ret vild med disse lækkerier, så kan I jo altid lave en dobbeltportion af kakaokagen og udover studenterbrødene også lave enten romkugler eller træstammer, for det smager altså også ret skønt. Jeg har her en opskrift på romkugler og en opskrift på træstammer kan I finde lige her.

For at lave fyldet til studenterbrødene skal I starte med at bage en kakaokage som består af 6 dadler, 80g havregryn, 2 æg, 1/2 dl mælk, 2 spsk. kakaopulver, 15g kokosfibermel (eller anden slags mel eller bare havregryn), 1 tsk. flydende sødemiddel og 1/2 tsk. bagepulver. Det hele blendes, kommes i en lille form (10×15) og bages ved 200 grader i 20 minutter. Når kagen er kølet helt af, kan I gå i gang med at lave studenterbrødene.

OPSKRIFT ca. 8 stk.

Ingredienser

Bund

40g havregryn

40g mandler

20g kokosfibermel

1 æg

20g kokosolie

1 spsk. Perfect fit fra EASIS

 

Fyld

300g kagerester (kakaokagen fra ovenstående)

2 spsk. romessens

3 spsk. hindbærmarmelade (+ 2 spsk. til at smøre på bunden)

50g revet marcipan

1 tsk. mandelessens

2 spsk. kakaopulver

 

Topping

3 spsk. Florsød fra EASIS

Lidt vand

Frysetørret hindbær

 

Fremgangsmåde

  1. Som det første skal I lave bunden, da den skal have mulighed for at køle helt af, før I begynder at samle studenterbrødene.
  2. I en foodprocessor tilføjer I mandler og havregryn og blender det til fint mel. Tilføj de andre ingredienser og blend det hele godt sammen. Kom dejen på et stykke bagepapir og spred den ud til en 16×16 cm firkant. Bunden skal være ca. 3 mm. tyk.
  3. Bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i 7-8 minutter. Lad bunden køle helt af på en rist.
  4. Mens bunden køler af, kommer I kakaokagen i foodprocessoren og blender den sammen med marcipan, hindbærmarmelade, kakaopulver, mandelessens og romessens. Dette kan sagtens gøres i en skål.
  5. Når bunden er kølet helt af, smør I den med 2 spsk. hindbærmarmelade og presser fyldet ovenpå.
  6. Bland florsød sammen med en lille smule vand, smør glasure udover kagen og top med frysetørret hindbær. Skær kagen ud i ca. 8 mindre stykker.

Alle EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 36