Madplan uge 37

Forloren hare med ovnbagte rodfrugter og rødbedesalat

Ovnbagt farsbrød/forloren hare eller hvad man lige foretrækker at kalde det, jeg er ikke helt med på hvad forskellen er… Men lad os kalde det forloren hare, som her er toppet med kalkunbacon, serveret med en lækker forårsløgs/persilledressing, ovnbagte blandet rodfrugter samt en rødbedesalat. En virkelig lækker ret, som består af enkelte elementer, som tilsammen smager utrolig godt.

Opskriften på både rødbedesalaten samt dressingen ligger allerede her på bloggen, og I stedet for igen at skrive hvordan man laver både salaten og dressingen, så linker jeg HER til opskrifterne. Så I kan altså bare trykke på linket og finde ingredienser og opskrifter til begge ting. Nedenfor i dette indlæg har jeg så skrevet både ingredienser og opskrifter til den forlorne hare og de ovnbagte rodfrugter. Jeg håber ikke det er alt for forvirrende, men jeg synes lidt det andet ville være spildt arbejde.

OPSKRIFT 3-4 personer

Ingredienser

Forloren hare

500g hakket kalv og flæsk

1 løg

2 gulerødder

100g revet squash

1 æg

20-30g havregryn

5-6 skiver kalkunbacon

Salt og peber

 

Tilbehør

8 stk. kartofler

8 stk. jordskokker

2 store gulerødder

 

Fremgangsmåde

  1. Kom det hakket kød i en skål. Riv løg, gulerødder og squash på et rivejern og bland det sammen med farsen. Tilføj æg, havregryn samt en god sjat salt og peber i farsen.
  2. Sørg for at røre farsen rigtig godt sammen, brug gerne et par minutter på det. I kan eventuelt køre farsen på en køkkenmaskine, men ellers kan håndkraft sagtens gøre arbejdet.
  3. Kom farsen i et fad, form det til et brød og kom kalkunbaconen over.
  4. Skær kartofler, jordskokker og gulerødder i store tern og hæld det i fadet med den forlorne hare. Hæld lidt olie, salt og peber over grøntsagerne og kom hele fadet i en 200 grader forvarm ovn i ca. 35 minutter.

Mens fadet står i ovnen kan I passende lave salaten og dressingen. Skær den forlorne hare i tykke skiver og server den med de ovnbagte rodfrugter, rødbedesalaten samt den lækre friske dressing. Velbekomme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 37