Charterferie til Spanien! <3

Knuste kartofler med en persille/hvidløgsolie

Knuste kartofler smurt med en olie fyldt med frisk persille og revet hvidløg. For nogle uger siden lagde jeg en opskrift op på knuste jordskokker med persille og hvidløg. Da jeg lavede jordskokkerne, lavede jeg samtidig knuste kartofler, så jeg synes I lige skal have den opskrift med også. Opskriften på de knuste jordskokker kan I forresten finde lige her.

Knuste kartofler er nok lidt mere normalt end knuste jordskokker, og disse kartofler smager rigtig rigtig godt, så jeg synes det er en opskrift I skal prøve, hvis I er til kartofler. Jeg fik lavet en ret stor portion og fik ikke spist dem alle, derfor gemte jeg resten og genopvarmede dem dagen efter, og det blev de absolut ikke dårligere af. De blev lige lidt ekstra sprøde og gyldne dagen efter, men det foretrækker jeg faktisk. Så I kan altså sagtens spise dem dagen efter, hvis I har nogen tilovers.

Kartoflerne spiste jeg sammen med en rød bøf og denne hjemmelavet bearnaisecreme, som jeg synes er et utrolig godt alternativ til en hjemmerørt fedt (dog fantastisk) bearnaisesauce. Jeg er dog ikke i tvivl om at kartoflerne kan spises til alverdens ting.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

12 mellemstore kartofler

3 spsk. olie

1 fed hvidløg

2 spsk. hakket frisk persille

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Som det første skal I rense og vaske kartofler. Kom dem derefter i en gryde med vand og salt og lad dem koge møre, det tager omkring 20 minutter.
  2. Imens river I hvidløget, snitter den friske persille og blander det sammen med olien. Lad olien stå og trække mens kartoflerne koger. I kan med fordel lave olien tidligere på dagen eller dagen i forvejen, så kan hvidløget virkelig trække smag.
  3. Når kartoflerne er kogt møre hælder I vandet fra og kommer kartoflerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Med en gaffel knuser I kartoflerne lidt flad, men gør det meget forsigtigt og pas på I ikke maser dem fuldstændig, de skal helst ikke gå helt i stykker.
  4. Strø salt og peber over kartoflerne (husk godt med salt), pensl dem med olien og kom dem efterfølgende i en 200 grader forvarm ovn i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Charterferie til Spanien! <3