Madplan uge 42

Bagt gulerodsgrød

Jeg har eksperimenteret lidt i køkkenet og er kommet på et par nye ideer til lækker efterårsmorgenmad. Det er eksempelvis blevet til denne bagte gulerodsgrød toppet med lidt vaniljeskyr. Grøden smager skønt og kan bikses sammen aftenen før, så skal den bare i ovnen ca. 25 minutter om morgenen også er der lækker morgenmad. I kan også sagtens bage grøden om aftenen og spise den kold, det smager også rigtig godt.

Grøden minder en hel del om gulerodskage, den er virkelig nærende og mættende og passer perfekt som morgenmåltid. Den består hovedsageligt af æg, havregryn og gulerødder. Jeg har også tilføjet proteinpulver, men det kan I sagtens undlade og i stedet tilføje en ekstra spiseske havregryn.

Denne portion passer til 1 person så det er bare at plusse, hvis I skal bage den til mere end en. I kan eventuelt, hvis I skal bage grød til mange eller vil lave morgenmad til hele ugen, bage grøden i et stort fad. Den bagte grød kan sagtens holde sig i køleskabet 4-5 dage.

Jeg har allerede et par opskrifter på bagt grød liggende inde på bloggen, så I kan sagtens finde inspiration til andre smagsvarianter, hvis nu gulerodskage ikke lige er jeres favorit. Jeg har en opskrift på bagt grød med hindbær og kokos, en med blåbær og hindbær, her en med rabarber, en med æble og græskarkerner og en med kakaogrød.

OPSKRIFT 1 pers.

Ingredienser

30g havregryn

0,5 dl mælk

15g vanilje proteinpulver

1 æg

5g hakket valnødder

50g revet gulerod

0,5 tsk. kanel

0,5 tsk. bagepulver

12 dråber flydende sødemiddel

Et knivspids kardemomme og evt. vaniljepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Kom æg og mælk i en skål og pisk det sammen. Tilføj havregryn, proteinpulver, bagepulver, kanel, sødemiddel, kardemomme og vaniljepulver og bland det hele godt sammen.
  2. Riv guleroden på et rivejern og kom det i skålen sammen med lidt hakket valnødder. Lad grødmassen trække 5 minutter og hvis den virker for vandet, kan I lige tilføje lidt mere havregryn, men det skulle gerne passe.
  3. Kom massen i en lille oliesmurt form og bag grøden i en 180 grader forvarm ovn i 20-25 minutter.
  4. Lad grøden køle af 5 minutter, top den med vaniljeskyr og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 42