Æble/gulerodsbrød

Grove squashboller

En lækker luftig grovbolle fyldt med revet squash og lavet på surdej. En hjemmebagt boller holder bare hver gang, og de kan både spises til morgenmad, som et lille mellemmåltid eller man kan lave sandwich af dem og spise det til frokost. Derudover kan bollerne sagtens fryses ned, så I bare at tage dem op af fryseren aftenen før, eller I kan tage dem direkte fra fryseren og lune dem lidt i ovnen.

Hvis I ikke bryder jer om squash, da kan I sagtens undlade det, men det giver nu ikke så meget smag, men er i stedet med til at gøre bollerne svampet og ikke mindst, holde dem svampet i mange dage. Hvis I ikke har en surdej, så kan I bare bytte surdejen ud med 6-8g gør i stedet.

OPSKRIFT 10-12 stk.

Ingredienser

325g grahamsmel

350g hvedemel

250g revet squash

25g gær

5 dl lunken vand

3 spsk. creme fraiche 5%

1 spsk. honning

1 spsk. salt

 

Fremgangsmåde

 1. Opløs gær i det lunkne vand. Tilføj salt, creme fraiche, honning og rør det hele godt sammen.
 2. Riv squashen på et rivejern og tilføj det, samt alt grahamsmelet, til skålen og sørg for at røre det hele godt sammen. Derefter tilføjer I alt hvedemel og lader dejen køre på køkkenmaskinen 20 minutters tid. Dejen skal være lækker, blød og ikke klistre til skålen.
 3. Kom dejen i en skål med låg eller kom et stykke film samt viskestykke over skålen og stil den i køleskabet til næste morgen.
 4. Næste morgen tager I skålen ud af køleskabet og lader den stå på køkkenbordet en times tid, mens ovnen bliver godt varm. Tænd ovnen på 270 grader og lade bagepladen stå i ovnen, så også den kan blive varm.
 5. Kom dejen på bordet, del den i 10-12 stykker, kom dem på et stykke bagepapir og kom til sidst bagepapirer på den brandvarme bageplade.
 6. Bag bollerne i 7 minutter ved 250 grader og de sidste 7-8 minutter ved 230 grader. Lad bollerne køle lidt af på en rist og nyd.

2 kommentarer

 • Henriette

  Det er blevet familiens yndlingsboller! Selv min datter, som ikke kan lide squash😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Ej hvor skønt 🙂 Det er jeg virkelig glad for at høre.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æble/gulerodsbrød