Ovnbagte kyllingelår med grønkålssalat

Marcipankage med chokolademousse

Til min fødselsdag i sidste måned afprøvede jeg forskellige kager, som skulle serveres for tøserne. Det blev blandt andet til denne marcipankage med en chokolademousse samt lidt hakket chokolade og mandler på toppen. Som I nok kan fornemme, så er jeg ikke speciel god til at dekorere mine kager, det bliver ofte ret simpelt, men med chokoladen og mandlerne, kan man da fornemme, hvad kagen består af. Men er I lidt mere kreative end mig, så giv den endelig gas med pyntningen.

Kagen består faktisk kun af 2 elementer, en lækker blød bund med revet marcipan og hakket mandler, som lige giver den lidt bid, samt en lækker luftig chokolademousse. Kagen er uden tilsat sukker, glutenfri og fedtreduceret da jeg har brugt en cremefine med 19% i stedet for en ægte piskefløde.

Det er en virkelig lækker kage, som mine veninder sagde smagte utrolig meget som Amaretto og marcipanbrød shots:) Jeg ved det ikke, men de var alle enige. Så er disse drikkelses noget for jer, så er jeg sikker på at kagen også falder I jeres smag. Jeg synes nu bare den smagte af marcipan og chokolade.

OPSKRIFT 10-12 pers.

Ingredienser

Bund

70g mandler

70g havregryn

150g sukkerfri marcipan

2 spsk. æblemos (eller 50g revet æble)

1 æg

1 spsk. mandelessens

2 æggehvider

1 spsk. kokosolie

0,5 tsk. bagepulver

2 spsk. multisød

40g hakket mandler

50g hakket mørk chokolade

 

Chokolademousse

2dl mælk

2 æggeblommer

70g mørk chokolade 70%

15g maizena

3 spsk. multisød

4 stk. husblas

2 dl mælk

125 ml cremefine 19%

 

Fremgangsmåde

 1. Som det første skal I lave bunden. Start med at dele 2 æg op i blommer og æggehvider. Stil blommerne til siden, dem skal I bruge senere, og start med at piske æggehviderne helt stive.
 2. Blend havregryn og mandler til fint mel og kom det i en skål. Tilføj multisød, bagepulver, smeltet kokosolie, 1 helt æg, mandelessens og æblemose og bland det godt sammen.
 3. Hak mandlerne, riv marcipanen og bland det i dejen. Vend til sidst de pisket æggehvider i dejen.
 4. Kom dejen i en 20 cm springform (husk bagepapir i bunden af formen og pensl med kokosolie rundt i siden af formen). Bag kagen i en 180 grader forvarm ovn i 18-20 minutter.
 5. Når kagen er bagt færdig, kommer I den hakket mørke chokolade på toppen, lader det smelte og spreder det rundt på hele kagen med bagsiden af en ske. Lad kagen køle helt af.
 6. Mens kagen køler af, laver I chokolademoussen. Som det første skal I varme mælken op i en lille gryde, tag den at varmen og kom chokoladen i mælken og lad det smelte, så I har en lækker chokolademælk.
 7. I en ny gryde tilføjer I de 2 æggeblommer, multisød og maizena. Stil gryden på middelvarme og pisk det godt sammen. Hæld chokolademælken i massen og pisk mens det koger. Efter et par minutter skulle massen gerne tykne og være blevet til en lækker chokoladecreme.
 8. Stil chokoladecremen på køl, eller frost, en halv til hel time og husk at røre i den ret ofte. Den skal ikke køle helt af, men heller ikke være varm.
 9. Kom husblas i koldt vand i 10 minutter. Imens pisker i cremefine til blødt skum.
 10. Kom de udblødte husblas i en lille gryde sammen med 2 dl mælk og lad det smelte stille og roligt.
 11. Tag chokolademassen ud af køl/frost og pisk det godt igennem. Pisk mælke/husblas-massen i chokoladecremen til det er blevet en lind masse.
 12. Hæld efterfølgende chokolademassen i skålen med den pisket cremefine og pisk til en ensformigt masse. Det tager ikke mere end 10 sek.
 13. Kom et stykke kagefolie rundt i kanten af marcipanbunden og hæld chokolademoussen over bunden.
 14. Stil kagen på køl et par timer, gerne natten over, pynt med chokoladestykker og mandelflager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagte kyllingelår med grønkålssalat