Kyllingekebab med hjemmebagt brød og persilledressing

Ølkage uden tilsat sukker – lækker krydrede kage

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

Som I nok har bemærket, så har jeg udviklet lidt nye opskrifter i samarbejde med De 5 Gaarde. Det har hidtil været kyllingeretter vi har holdt os til, men jeg har også fået et par øl, som jeg har kunne eksperimentere med.

I mine opskrifter her på bloggen, der bager jeg altid sundere alternativer, hvor jeg ikke tilføjer smør og sukker, hvilket jeg heller ikke har gjort i denne opskrift. Derudover er den lavet på havregryn, og jeg har ikke brugt nogen former for mel. Så hvis I bruger glutenfri havregryn, så er kagen altså glutenfri (og hvis I vælger en glutenfri øl).

Det blev en virkelig lækker kage, som har en skøn aroma af øl og krydderier, som der er masser af i kagen. Kagen er spækket med kanel og kardemomme samt en lækker juleøl, som ligeså er ret krydret, så der er godt med smag. Jeg synes krydringen af kagen skaber lidt julestemning, så den vil passe godt til december.

OPSKRIFT 1 stk.

Ingredienser

100g havregryn

100g mandler

175g dadler

2 spsk. kokosolie (med top)

3 dl øl (gerne en juleøl)

1 æg

25g perfect fit (EASIS)

1,5 spsk. kanel

0,5 tsk. kardemomme

1 tsk. bagepulver

0,5 tsk natron

 

Fremgangsmåde

  1. Kom mandler og havregryn i en foodprocessor og blend til fint mel. Tilføj dadler og æg og blend til en ensformigt masse.
  2. Tilføj derefter øl, natron, bagepulver, kanel, kardemomme, perfect fit og kokosolie. Blend igen til en lækker lind masse.
  3. Smør en brødform på omkring 22-25 cm med lidt olie og hæld dejen i formen.
  4. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad derefter kagen køle af på en rist og spis med eventuelt et lille lag smør.

Sponsoreret af De 5 Gaarde

#Bloggerdelightplus

6 kommentarer

  • Victoria

    Hej,
    Kan man bruge sukrin farin eller sukrin:1 istedet for perfect fit? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Hej Camilla. Jeg har først for nyligt, fundet din blog, og jeg er allerede stor fan😊Jeg vil gerne starte med og sige, hvor ER du sej og godt gået ift dit vægttab/livsstilsændring m,v. 👏
    Jeg er ligesom du selv, også ret vild med og lave mad/bage😋Men, jeg bager yderst sjældent med raffineret sukker og undgår helst gluten i alt for store mængder, Så det jeg egentlig bare vil sige er: Woww, en lækker og god opskrift. Min voksne datter og jeg er vilde med ølkage, og jeg har i mange år, ønsket, at kunne lave den i en sundere version. Det kan jeg nu, takket være dig😉og den er virkelig lækker. Jeg brugte hvidtøl, samme krydderier, som jeg ville bruge i en alm opskrift og tilsatte 1 æg mere. Mums, den bliver fast på repetoire her ved mig😊Tak for og dele. mvh Kristina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Kristina 🙂 Mange mange tak for din søde kommentar, den varmer virkelig. Jeg er utrolig glad for at du synes om mine opskrifter, og måske kan finde lidt inspiration. Dejligt I begge synes om ølkagen, jeg er også selv ret pjattet med den.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Hej, har lige forsøgt mig med opskriften. Ikke en succes 🤭🤗 Gav den 5 min. mere end opskriften og da jeg ville vende den ud af formen gik den helt fra hinanden 😬 Proppede og mosede det hele i formen igen og gav den 10 min. ekstra. Og 10 min. ekstra. 55 min. i alt ved 180 grader. Lod den afkøle delvist i formen og fik derefter den meget porøse kage ud til afkøling på en bagerist. Hmm, opskriften virkede ikke hos mig, smagen efterfølgende fejlede dog ikke noget 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ej det er jeg virkelig ked af at høre! Det er da virkelig irriterende og øv 🙁 Men det virker godt nok mærkeligt – Jeg har lavet den en del gange efterhånden og den fungerer hver gang. Øv øv

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingekebab med hjemmebagt brød og persilledressing