Kødboller i en peberfrugtsauce

Risalamande cheesecake – skøn juledessert

Julen nærmer sig og mange af os skal til en masse julefrokoster de næste mange weekender. Til alle disse famøse julefrokoster, tænker jeg at denne kage kunne passe perfekt som dessert, da den smager af risalamande og af den grund er ret juleagtig. Desserten består i alt sin enkelthed af en cheesecake med risalamande og med en kirsebærgele på toppen. Kagen er uden tilsat sukker og tilmed glutenfri.

JULEKAGE ALA RISALMANDE

Jeg synes det er en super lækker kage og den vakte ret stor begejstring, da jeg fik den prøvesmagt af en del forskellige personer. Så hvis I er til risalamande og gerne vil prøve den på en lidt anderledes måde, så er dette et ret godt alternativ. Jeg tænker, at hvis man ønsker at bruge kagen som man gør med risalamande, hvor man kan vinde en mandelgave, så kan man sagtens  komme en helt mandel i ostefyldet.

OPSKRIFT 12 pers.

Ingredienser

Bund

120g mandler

120g havregryn

175g dadler

2 spsk. kokosolie

 

Fyld

230g light flødeost

300g grov risengrød

2 dl cremefine 19%

4 husblas

3-4 spsk. florsød (EASIS)

1 spsk. vanilla paste eller 1 spsk. vaniljepulver

30g hakket mandler

 

Gele

300g kirsebærsauce (Sukkerfri fra EASIS eks.)

3 husblas

 

Fremgangsmåde

  1. Som det første skal I lave risengrøden, da den skal nå at køle helt af, før I kommer den i kagen. Opskriften kan I finde lige her.
  2. Men ellers skal I lave bunden til kagen ved at blende alle ingredienser til lidt grov masse. Tag en springform på 24-26 cm, kom et stykke bagepapir i bunden og pres massen ned i formen og stil den på køl.
  3. Lav ostefyldet og som det første kom husblas i koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost sammen med vanilje og florsød. Vend den kolde risengrød og de hakket mandler i ostemassen.
  4. Pisk creme fine til skum og vend det i ostemassen. Smag lige fyldet til og tilføj eventuelt lidt ekstra sødemiddel.
  5. Kom de udblødte husblas i en lille kasserolle og smelt det ved lav varme. Når husblassen er smeltet, rør I et par skefulde af ostemassen i kasserollen, så husblassen køler lidt af, og vender derefter det hele hurtigt sammen.
  6. Hæld ostemassen i springformen og stil den igen på køl nogle timer.
  7. Lav nu geleen ved igen at komme husblas i koldt vand i 10 minutter. Si de hele kirsebær fra kirsebærsovsen og kom det i en gryde (altså saucen). Lad sovsen blive lun og kom de udblødte husblad i gryden og lad dem smelte.
  8. Tag gryden af varmen og lad kirsebærsaucen køle af i 10-15 minutter. Hæld forsigtig geléen på toppen af kagen og stil den på køl nogle timer.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kødboller i en peberfrugtsauce