Kyllingelår i en honning/sennep marinade med flødestegt kål
Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
En dejlig nem hverdagsret er netop landet her på bloggen! Den består af kyllingelår som er marineret i honning og sennep, og som jeg serverede flødestegt kål til. Fløden jeg har brugt er dog en madfløde på 4%, men I kan bruge lige den slags I foretrækker.
Retten smager fantastisk og tager ikke lang tid at lave. I kan marinere kyllingelårene flere timer i forvejen og kålen kan I have skåret ud og klargjort i god tid. Så 3 kvarter inden spisetid smider i kyllingelårene i ovnene og små 20 minutter inden servering bikser i kålen sammen på en pande også er der aftensmad.
OPSKRIFT
Ingredienser
Kyllingelår + Marinade
8 kyllingelår
1 spsk. rapsolie
2 spsk. honning
2 spsk. sennep
1 tsk. hvidvinseddike
1 håndfuld sesamfrø
Salt og peber
Kålsalat
400g spidskål
1 løg
2 porrer
200 ml madfløde 4%
Lidt citronsaft eller hvidvinseddike
Evt. lidt frisk persille
Fremgangsmåde
- Start med at lave marinaden ved at røre honning, sennep, olie, hvidvinseddike samt salt og peber godt sammen. Kom kyllingelårene i marinaden og stil dem på køl en times tid, men gerne længere.
- Kom kyllingelårene i et fad, strø med sesamfrø og kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 45 minutter.
- 15-20 minutter inden kyllingelårene er færdige snitter i løg, spidskål og porrer i strimler.
- Kom løg og porrer på en varm pande med lidt olie og lade det stege nogle minutter. Kom kålen på panden og lad det stege med 6-8 minutter.
- Til sidst hælder I fløden på panden, lader det simre nogle minutter og smager tilsidst til med salt, peber og lidt citronsaft eller hvidvinseddike og vender eventuelt lidt frisk persille i kålen. Velbekomme.
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling
Ingen kommentarer endnu