Madplan uge 48

Kyllingelår i en honning/sennep marinade med flødestegt kål

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En dejlig nem hverdagsret er netop landet her på bloggen! Den består af kyllingelår som er marineret i honning og sennep, og som jeg serverede flødestegt kål til. Fløden jeg har brugt er dog en madfløde på 4%, men I kan bruge lige den slags I foretrækker.

Retten smager fantastisk og tager ikke lang tid at lave. I kan marinere kyllingelårene flere timer i forvejen og kålen kan I have skåret ud og klargjort i god tid. Så 3 kvarter inden spisetid smider i kyllingelårene i ovnene og små 20 minutter inden servering bikser i kålen sammen på en pande også er der aftensmad.

OPSKRIFT

Ingredienser

Kyllingelår + Marinade

8 kyllingelår

1 spsk. rapsolie

2 spsk. honning

2 spsk. sennep

1 tsk. hvidvinseddike

1 håndfuld sesamfrø

Salt og peber

 

 

Kålsalat

400g spidskål

1 løg

2 porrer

200 ml madfløde 4%

Lidt citronsaft eller hvidvinseddike

Evt. lidt frisk persille

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave marinaden ved at røre honning, sennep, olie, hvidvinseddike samt salt og peber godt sammen. Kom kyllingelårene i marinaden og stil dem på køl en times tid, men gerne længere.
  2. Kom kyllingelårene i et fad, strø med sesamfrø og kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 45 minutter.
  3. 15-20 minutter inden kyllingelårene er færdige snitter i løg, spidskål og porrer i strimler.
  4. Kom løg og porrer på en varm pande med lidt olie og lade det stege nogle minutter. Kom kålen på panden og lad det stege med 6-8 minutter.
  5. Til sidst hælder I fløden på panden, lader det simre nogle minutter og smager tilsidst til med salt, peber og lidt citronsaft eller hvidvinseddike og vender eventuelt lidt frisk persille i kålen. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 48