Lasagne med en masse grøntsager

Koldhævede ølboller

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

I samarbejde med De 5 Gaarde har jeg lavet en lidt anden slags opskrift end alle de andre med deres lækre kyllinger. Det er nemlig også blevet til disse lækre ølboller lavet på surdej og som har koldhævet natten over, hvilket giver en lækker smag, god krumme og tekstur til bollerne. Det er første gang jeg eksperimenterer med øl i mit bagværk, men det bliver absolut ikke sidste gang. Det blev nogle rigtig lækre boller fyldt med smag. Jeg har som sagt brugt surdej i disse boller, men har I ikke en surdej stående, så bare brug 8g ekstra gær i stedet.

Øllen som jeg har brugt er som sagt fra De 5 Gaarde, det er den som hedder Falle og som I kan finde her. Det er en mild og lidt lys øl, som jeg synes passer rigtig godt til bagværk, men jeg er sikker på, at I sagtens kan bruge en af deres andre øl, hvis det er. Jeg valgte netop en som ikke er alt for voldsom i smagen, da jeg ikke er den store øldrikker.

OPSKRIFT 10-12 stk.

Ingredienser

2 dl øl

3 dl vand

5g gær

1 dl surdej

1 tsk. salt

1 spsk. honning

250g grahamsmel

300g hvedemel

120g blandet kerner

 

Fremgangsmåde

  1. Dagen inden I skal bage bollerne rør I dejen sammen. Start med at komme de blandet kerne i koldt vand. Jeg brugte lidt hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø. Lad dem ligge 20 minutter tid, men gerne flere timer.
  2. Udblød gær i det lunkne vand. Tilføj surdej, salt, honning, de udblødte kerner og alt melet. Kør dejen på rørmaskinen 15 minutters tid.
  3. Kom dejen i en oliesmurt bøtte, enten med låg eller kom et stykke film og et viskestykke over skål, og stil den på køl til næste morgen.
  4. Om morgenen tager I dejen ud af køleskabet og lader den stå på køkkenbordet mens ovnen bliver varm. Tænd ovnen på 270 grader og lad den blive godt varm. Husk at lade bradepanden blive i ovnen, så også den bliver varm.
  5. Kom dejen på et bord, form til 10-12 boller, kom dem på et stykke bagepapir og efterfølgende på den varme bradepande og bag dem ved 230 grader i 12-14 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist og nyd

Sponsoreret af De 5 Gaarde

#Bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lasagne med en masse grøntsager