Ginmarineret kyllingeoverlår med rodfrugter

Julekrans med kanelremonce

Julen nærmer sig og det er på tide med en masse julelækkerier. Jeg har eksperimenteret lidt i køkkenet og det er blandt andet blevet til denne lækre julekrans med en julelignende remonce. Her på bloggen ligger allerede en del forskellige julelækkerier, men man kan aldrig få for mange opskrifter på julelækkerier.

Kagen har jeg lavet lidt på sammen måde som mine snurrer, hvor jeg har snoret dejstrimler sammen på kryds og tværs, så der kommer godt med snask (aka remonce) alle steder, hvilket gør at den smager helt forrygende og på ingen måde bliver tør eller kedelig. Min remonce er selvfølgelig ikke som den traditionelle med smør og sukker, men er i stedet lavet på mandler og dadler og den smager skønt.

Så mangler I en ide til lidt lækkert til weekenden, så kan I jo prøve at lave denne julekrans. Den kan holde sig lækker i flere dage og den kan også sagtens fryses ned. Kagen er som sædvanlig uden tilsat sukker og jeg har tilføjet lidt grahamsmel til dejen, så den måske mætter lidt mere.

OPSKRIFT 1 stk.

Ingredienser

Dej

30g gær

230g hvedemel

200g grahamsmel

1 spsk. kokosolie

2,5 dl lun mælk

1 æg

50g perfect fit (EASIS)

0,5 tsk. kardemomme

1 tsk. kanel

 

Remonce

130g mandler

180g dadler

75 marcipan (Jeg brugte en sukkerfri fra EASIS)

2 spsk. kanel

3-6 spsk. vand

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lune mælken og udblød gæren deri. Tilføj kokosolie, æg, perfect fit, kanel og kardemomme og rør det sammen.
  2. Tilføj alt grahamsmel og kør dejen på en køkkenmaskine og tilføj derefter hvedemelet lidt af gangen. Kør dejen 7-9 minutter på maskinen og lad den efterfølgende hæve 1 time.
  3. Mens dejen hæver kan I lave remoncen. Blend mandler, dadler, marcipan og kanel sammen til en lind masse. Tilføj lidt vand, men med forsigtighed da det er lidt forskelligt hvor meget vand der skal bruges. Så prøv jer frem. I skal kunne smøre remoncen ud på dejen, så den skal være blød og medgørlig.
  4. Når dejen har hævet, ruller I den ud til en kvadrat på omkring 60×40 cm. Smør remoncen på hele fladen og rul den sammen til en roulade. På samme måde som når I laver kanelsnegle.
  5. Halver rouladen på langs, men lad den stadig hænge sammen i den ene ende med et par centimeter. De to dejstrimler deler I igen, så I har 4 dejstrimler. 2 og 2 snor I strimlerne sammen, så I har 2 ‘fletninger’. Derefter snor I de 2 fletninger sammen og former til en cirkel (krans).
  6. Lad kransen hæve 30 minutter. Pensl med et sammenpisket æg, lidt mandelflager og kanel. Kom kransen i ovnen ved 200 grader i 22-25 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ginmarineret kyllingeoverlår med rodfrugter