Kylling i tomat/ostesauce med cherrytomater, spinat og asparges

Ideer til nytårsmenuen

Julen er ovre og de fleste af os er så småt i gang med forberedelserne til årets sidste dag, årets sidste fest, som meget gerne skulle blive en helt fantastisk aften i dejligt selskab med en masse god mad og drikkelse. Nytårsaften er en speciel dag og der skal ikke spares på noget. Jeg tror de fleste af os er ret large med hensyn til udgifterne på denne dag, vi ved bare det bliver en dyr dag og sådan er det, men det er som regel alle pengene værd.

Jeg skal fejre nytår med de sammen mennesker, som jeg har fejret nytår med de sidste 2 år, og jeg ved det med sikkerhed bliver en fantastisk aften i skønt selskab med en masse hygge, lækre drinks og ikke mindst rigtig rigtig god mad. Det er nemlig noget vi alle sætter stor pris på, så der bliver kræset om maden denne dag, hvilket er lige efter mit hoved og mave 🙂

Vi har valgt at droppe forretten og i stedet vil vi servere lidt forskellige ‘appetizers’, som vi kan spise, mens vi ser Dronningens nytårstale. Det kommer til at bestå af blandt andet kylling paneret i panko med en chilimayo, vildsvinepate med syltet rødløg, nachos med et eller andet på toppen samt en god skinke med lidt brød til. Til hovedretten skal vi have et fantastisk godt stykke rødt kød med hjemmelavet pommes, stegte friske asparges, gulerødder & jordskokker stegt med sesamfrø, hvilket I kan finde opskriften på her. Derudover laver jeg også et foccacia til både ‘forretten’ og hovedretten og den opskrift ligger her. OG vi selvfølgelig have hjemmelavet BEARNAISE! Desserten kan jeg ikke huske præcis hvordan kommer til at være, men det bliver en kage med chokolade, hindbær og saltet karamel, så det kan kun blive lækkert.

Jeg har her samlet lidt forskellige ideer til retter, som man kan servere på denne aften. Der er både appetitvækkere, forretter, dyppelser, ideer til tilbehør til hovedretten samt forskellige ideer til desserten.

Nytårsmenu

Forret

 1. Spinatrulle med enten laks eller skinke
 2. Kyllingerilette
 3. Laksesalat

Eller man kan servere lidt brød, som eksempelvis grydebrød, og/eller knækbrød sammen med en masse forskellige slags dyppelse som ærtemos, hummus, bønnedip, salse verde eller pesto med peberfrugt, dild & purløg eller med basilikum & persille. Derudover kunne forskellige slags ‘snacks’ være lækkert som eksempelvis saltet mandler, jordskokke chips, spicy kikærter eller sweet & spicy nødder

 

Hovedret

Jeg tror mange af os skal have rødt kød, af en eller anden slags, denne aften og dertil kan man servere mange forskellige slags tilbehør. Herunder har jeg linket til en del.

 1. Pommes Anna
 2. Knuste kartofler eller knuste jordskokker
 3. Pommes
 4. Fyldte svampe
 5. Stegte asparges med serrano og parmesanost
 6. Flute
 7. Melonsalat med rucola og serranoskinke
 8. Tomatsalat med feta og saltet mandler
 9. Quinoasalat med stegt ost og bønner
 10. Agurke/squashsalat med chili
 11. Rødbedesalat
 12. Grøntsagsrösti
 13. Ratatouille

 

Dessert

Til dessert kan man eksempelvis vælge at lave mange små forskellige desserter som eksempelvis twix, chokoladetrøfler, træstammer, snickerskugler, hindbærsnitter og ferrero rocher. Eller man kan nøjes med bare at lave en kage.

 1. Marcipankage med hvid chokolademousse
 2. Marcipankage med lys chokolademousse
 3. Nøddekage med rabarbermousse
 4. Banantærte med karamel og flødeskum
 5. Tærte med karamel, hasselnødder og chokoladecreme
 6. Chokoladebudding
 7. Cheesecake med rabarber, solbær, æble eller koldskål

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i tomat/ostesauce med cherrytomater, spinat og asparges