Kyllingesalat med æbleeddike

Råris/blomkålsrisotto med kylling, serranoskinke og ærter

Jeg er blevet ret vild med disse ‘risottoretter’, dog er det ikke en rigtig risottoret, men den fungerer på samme måde. Jeg har bare bytte risottorisene ud med råris og blomkålsris. Udover de forskellige slags ris, så er retten fyldt med kylling, svampe, ærter, cherrytomater samt lidt serranoskinke. Det smager virkelig godt, men tager lidt længere tid at lave end en rigtig risotto, som normalt tager omkring 20 minutter at lave. Denne tager nok nærmere 40 minutter, men man behøver ikke røre rundt i risene hele tiden.

Udover råris, som jeg har brugt i denne opskrift, så har jeg også tilføjet en stor portion blomkålsris, som jeg er ret vild med at bruge. Det giver godt med fylde og smager skønt. Samtidig trækker det en del god smag fra alle de andre krydderrier og råvarer.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

300g kyllingefileter

100g ærter

3 skiver serranoskinke

6 svampe

12 cherrytomater

300g revet blomkål (blomkålsris)

100g råris

2 løg

3 fed hvidløg

20g parmesanost

1 L kylling- eller grøntsagsfond

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og steg dem på en pande 3-4 minutter. Skær svampe i skiver, kom den stegte kylling i en skål og steg svampene på panden. Tag svampene af panden og steg serranoskinken 1 minut på hver side og læg også det til siden.
  2. Skær løg og hvidløg i mindre tern og steg det på panden 3-4 minutter.
  3. Kom råris på panden, lad det stege nogle minutter og start med at hælde 3 dl vand på panden. Lad det simre indtil vandet er næsten forsvundet og tilføj den resterende fonden lidt af gangen. Det tager omkring 35-40 minutter før risene er færdige.
  4. Efter de ca. 40 minutter halver I cherrytomaterne, kommer dem på panden med risene og lader dem stege med nogle minutter.
  5. Kom ærter, kylling, svampe og den revet blomkål på panden og rør godt rundt. Riv parmesanosten og vend det i retten og lad den stå nogle minutter. Smag retten til med lidt salt og peber, top den med den stegte serranoskinke, eventuelt lidt revet parmesan, og server retten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingesalat med æbleeddike