Madplan uge 3

Bønnebrownie med en karamel/peanutbuttercreme

Forleden fik jeg en ide og den skulle selvfølgelig afprøves. Jeg ville lave en brownie med en slags karamel på toppen. Det blev til denne lækre brownie lavet på dadler, havregryn og sorte bønner. Til at lave cremen har jeg brugt dadler og peanutbutter som virkelig spiller godt sammen, men bryder I jer ikke om peanutbutter, kan I bare nøjes med dadlerne eller I kan bruge en anden slags nøddesmør. For at give kagen lidt bid kom jeg et par håndfulde cornflakes fra EASIS over karamellen, og toppede kagen med et godt lag mørk chokolade. Lyder det ikke ret lækkert? 🙂

Jeg lagde et billede op på instagram i onsdags, da jeg lavede kagen, og jeg fornemmede en rimelig stor interesse for opskriften. Så jeg har sprunget et par andre opskrifter over, de må komme på senere på måneden, så I kunne få denne opskrift. Jeg forstå den store interesse, for det er en virkelig lækker og lidt anderledes kage. Som sædvanlig er kagen uden tilsat sukker og hvis I bruger glutenfri havregryn, så er den tilmed også glutenfri.

Til denne kage brugte jeg en hjemmelavet peanutbutter, men det behøver I absolut ikke, men har I en god portion peanuts liggende, så er det nemt selv at lave sin peanutbutter. Bare blend peanuts 3-5 minutter til det er blevet til en lind masse og smag til med salt og honning (eller sødemiddel). Ellers bruger jeg tit denne peanutbutter.

OPSKRIFT 12-14 stk.

Ingredienser

Brownie

200g udblødte sorte bønner

10 stk. dadler

30g havregryn

1 æg

1 avocado

1 spsk. peanutbutter (eller anden slags nøddesmør)

1 spsk. kokosolie

1 tsk. bagepulver

3 spsk. kakaopulver

1 spsk. multisød (kan udskiftes med anden sødemiddel)

1 tsk. flydende sødemiddel

Evt. 1 spsk. ‘nutella’ (eks. hjemmelavet eller fra EASIS)

 

 

Karamel/peanutbuttercreme

10 dadler

150g peanutbutter

2-4 spsk. vand

 

Øvrig

40g cornflakes

80g mørk chokolade 70%

 

Fremgangsmåde

  1. Som det første skal bønnerne udblødes i vand i 10-12 timer, så huske at gøre det aftenen før. Ellers kan I bruge sorte bønner på dåse det er lige så godt.
  2. Kom bønnerne i en blender eller foodprocessor sammen med æg, kokosolie, avocado og dadler. Lad massen køre på maskinen nogle minutter til dejen er blev fin og lind.
  3. Tilføj sødemiddel, bagepulver, havregryn, kakaopulver, nutella samt peanutbutter og blend det hele godt sammen.
  4. Kom dejen i en form. Jeg brugt en brødform på ca. 11×24 cm. Bag kagen i 18-20 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle helt af.
  5. Mens kagen køler af kan I lave cremen. Kom dadler og peanutbutter i blenderen og blend til en ensformigt masse. Tilføj eventuelt 2-4 spsk. vand til cremen har den rette konsistens.
  6. Når kagen er kølet af, smør I cremen ovenpå brownien, strøer cornflakes over og stiller den på frost 1 times tid.
  7. Smelt chokoladen, hæld det over den kolde kage og stil igen enten på køl eller på frost til chokoladen er stivnet.

EASIS produkter er sponsoreret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 3