Kyllingegryderet med porrer, svampe og serranoskinke

Oksespidsbryst med peberrodssauce

Oksespidsbryst med kogte grøntsager og en peberrodssauce. Det her er vist en meget gammel ret, og jeg er faktisk i tvivl om det overhovedet er en speciel ‘kendt’ ret. Tror måske ikke ligefrem den er på linje med de typiske mormorklassikere som forloren hare, gammeldags grydesteg, krebinetter med stuvede grønærter, frikadeller, kogt skinke, gammeldags kyllingesteg eller lignende. Denne ret har jeg fået nogle gange hos min farmor og min far har fortalt, at det var en ret hans mormor ofte serverede da han var barn. Så det er vist en halvgammel ret.

Ikke desto mindre så smager den virkelig godt og er samtidig lidt anderledes. Saucen er lavet på fonden som kødet har kogt i, hvilket gør at der er utrolig meget smag i saucen. Min farmor plejede at servere denne fond som suppe, inden vi kom til selve hovedretten. Hun gemte så bare en smule af fonden, som hun efterfølgende lavede peberrodssaucen af. Så enten kan I gøre som min farmor, eller I kan gøre som jeg og springe suppen over – jeg er ikke så vild med suppe nemlig.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

1-1,5 kg oksespidsbryst

ca. 7-8 dl vand

2 løg

1 porrer

1,5 spsk, majsstivelse

1 dl mælk

1-2 spsk. revet peberrod

Salt og peber

 

Tilbehør

8-12 kartofler

2 porrer

300 g broccoli

4 gulerødder

 

Fremgangsmåde

  1. Strø salt og peber på stegen og brun den godt af i en varm gryde med lidt olie. Når alle sider har taget farve, piller I løg og 1 porrer og kommer det i gryden sammen med vandet. Lad stegen simre 2,5 time.
  2. 30 minutter inden stegen er færdig, koger I grøntsagerne. Jeg bruger altid en stor gryde til alle mine grøntsager og kommer dem i gryden på forskellige tidspunkter, afhængig af hvor længe de skal have.
  3. Start med at komme kartoflerne i en stor gryde med en god portion salt. Efter 12-13 minutter tilføjer I gulerødder og porrer, efter yderligere 5 minutter tilføjer I broccoli og efter 3-4 minutter skulle alle grøntsager gerne være færdige. Så er de i hvert fald kogt som jeg kan lide dem.
  4. Når stegen er kogt, tager I den op af gryden og sier løg og porrer fra fonden. Kom fonden tilbage i gryden, rør majstivelse og mælk sammen og pisk det i gryden. Smag til med friskrevet peberrod, salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingegryderet med porrer, svampe og serranoskinke