Halv grillkylling med pommes frites og avocadodip

Hjemmebagte grove pitabrød

Hjemmebagte grove pitabrød fyldt med alverdens lækkerier. Pitabrød er en ting som jeg ikke har spist i virkelig mange år. Tror slet ikke jeg har spist det, siden jeg startede på at være sund, i starten var jeg ret kulhydrat-forskrækket. Men for et stykke tid siden fik jeg lyst til igen at smage pitabrød, det var lidt en klassikere da man var barn.

I stedet for at købe nogle færdiglavet, besluttede jeg mig for selv at lave dem og de smagte rigtig godt. I disse pitabrød har jeg tilføjet til groft mel, for lige at give dem lidt mere bid og forhåbentlig gøre at de mætter lidt mere.

Brødene fyldte jeg med en masse grøntsager, lidt tunsalat samt en forårsløgsdressing. Det gode ved pitabrød er at man kan fylde dem, med lige hvad man ønsker og det er samtidig en god måde at få tømt ud i køleskabet.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

30g gær

3,5 dl vand

150g grahamsmel

300-350g hvedemel

2 store spsk. creme fraiche 5%

1 spsk. olie

1 spsk. salt

 

Fremgangsmåde

  1. Udblød gæren i vand. Tilføj salt, creme fraiche og olie og bland det hele godt sammen.
  2. Tilføj både grahamsmel og hvedemel til skålen og lad dejen køre på en køkkenmaskine 10 minutters tid. Lad efterfølgende dejen hæve 1,5 time på køkkenbordet.
  3. Del dejen i 8 lige store stykker, tril dem til boller og rul dem ud med en kagerulle.
  4. Kom pitabrødene på et stykke bagepapir og lad dem hæve 30 minutter.
  5. Bag brødene i en 230 grader forvarm ovn i cirka 10 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halv grillkylling med pommes frites og avocadodip