Madplan uge 5

Pandekager med øl og honning

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

Nu skal det hele jo ikke gå op i kyllinger, så i samarbejde med De 5 Gaarde har jeg, med andre af deres skønne råvarer, lavet nogle lækre sprøde pandekager. OG hvem elsker ikke pandekager? Det er da en af de mest geniale opfindelser nogensinde.

Til opskriften har jeg blandt andet brugt deres Nicolaus øl, som I kan finde lige her, samt lidt af en af deres honninger, hvilket giver en lækker smag og gør samtidig pandekagerne ret sprøde. Hvis I som jeg godt kan lide at pandekagerne er lidt søde, så tilføj enten lidt sukker, multisød eller lidt flydende sødemiddel.

Pandekagerne stegte jeg i henholdsvis smør og kokosolie, og jeg må indrømme at de bliver sprødest når de steges i smør, så det må I selv afgøre, hvad I er mest til 🙂 Jeg kan faktisk bedst lidt bløde pandekager, men det er vist en smagssag.

Til disse pandekager serverede jeg en lækre jordbærmarmelade, som jeg synes smager utrolig godt, da den ikke er alt for sød, som marmelade ofte kan være. I kan finde marmeladen her. Men man kan jo fylde sine pandekager med alverdens lækkerier som nutella med banan, skyr, is, peanutbutter mm. Men den som altid holder er jordbærmarmelade og lidt sukker.

OPSKRIFT 14 stk.

Ingredienser

4,5 dl mælk

3 dl øl

4 æg

230g hvedemel

120g grahamsmel

1 tsk. vaniljepulver, vanilla paste eller 1 vaniljestang

1 spsk. honning

2 spsk. sukker eller multisød (eller 1 spsk. flydende sødemiddel)

1 tsk. citronsaft

Et knivspids salt

 

Fremgangsmåde

De fleste af os kan nok godt bikse en pandekage sammen, da jeg tror mange har prøvet at lave det før, men I skal nu alligevel lige hurtigt have opskriften. Det skal lige siges at jeg brugte en ret stor pande på 26cm, men I kan sagtens bruge en mindre pande, så får I også flere pandekager ud af portionen.

  1. Start med at slå æg ud i en skål, tilføj øl og mælk og pisk det godt igennem med et piskeris.
  2. Tilføj citronsaft, honning, vanilje, salt og ‘sukker’. Rør det godt sammen i æggeblandingen.
  3. Start med at komme grahamsmel i skålen og rør det godt igennem. Tilføj derefter hvedemel og sørg så for at piske dejen godt sammen. Stil dejen på køl en halv times tid.
  4. Varm en pande godt op og tilføj enten kokosolie eller smør. Steg pandekagerne et par minutter på hver siden og bliv ved til der ikke er mere dej i skålen.

Sponsoreret af De 5 Gaarde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 5