Pandekager med øl og honning

Svineskank med rødbedesalat

Svineskank lyder måske som et lidt underligt stykke kød, men der smager seriøst godt. Det er vist mest noget man spiser i Tyskland, hvor jeg også smagte det første gang og jeg er vild med det!

Jeg synes det ville være en god ide selv at lave sådan en svineskank, for det er faktisk ganske nemt at lave. Skanken skal bare i ovnen også kan den klare sig selv nogle timer. Til kødet serverede jeg en nem og lækker rødbedesalat.

Der er lige en enkelt ting ved denne ret, som egentlig er et kæmpe plus, men rent sundhedsmæssigt nok ikke så meget 🙂 Skanken består af det lækreste kød som sidder rundt om et ben, og på ydersiden får man en ret stor portion svær – som I lækre sprøde flæskesvær. Man kan så selv vælge om man vil spise det eller ej. Men selvom I måske ikke vil spise det, eller ikke vil spise så meget af det, så prøv retten alligevel, for kødet smager helt fantastisk og så er det tilmed et ret billigt stykke kød.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

1 svineskank

300g frisk rødkål

2 clementiner eller 1 appelsin

1 stort æble

30g valnødder

1 spsk. appelsin/clementinsaft

1 tsk. god olie

0,5 tsk. citronsaft

150g friske rødbeder

Evt. lidt frisk persille

 

Fremgangsmåde

  1. Rids i sværene på skanken med en skarp kniv. Strø godt med salt på hele skanken og kom den i et fad. Kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 2,5 time.
  2. Kog rødbederne i 30 minutter, pil dem og skær dem i mindre tern. Lad dem køle lidt af. Kom 0,5 tsk. olie, citronsaft samt lidt salt på rødbederne.
  3. Skær den friske rødkål i strimler og vend den sidste sjat olie samt appelsinsaft på rødkålen og placer det på en stor tallerken eller et fad.
  4. Pil og skær clementiner i halve både, skær æblet i tern og kom det ovenpå rødkålen sammen med lidt frisk persille og valnødder. Vend rødbederne i salaten og server.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager med øl og honning