Madplan uge 6

Grove bløde gulerodsboller

Lækre bløde gulerodsboller fyldt med grovmel, solsikkekerner og selvfølgelig en masse revet gulerod. Der er ikke noget lækre end en lun blød bolle, helst med en lag smør, men det kan selvfølgelig undlades. Ofte er mine bløde boller smagt til med lidt sødemiddel af en slags, men det har jeg undladt i disse. På den måde kan de bruges både som sandwich- og burgerboller, men samtidig kan man også spise dem til morgenmad med eksempelvis marmelade eller pålægschokolade.

Jeg elsker hjemmebag og hvis man kan fylde dem med grøntsager, ja så har man da lige lidt bedre samvittighed 🙂 Jeg har allerede en opskrift på gulerodsbrud liggende på bloggen samt en opskrift på koldhævede squahsboller.

OPSKRIFT 14-16 stk.

Ingredienser

50g gær

5 dl lunken vand

100g sigtemel (eller bare alm. hvedemel)

200g revet gulerod

300g grahamsmel

400-450g hvedemel

3 spsk. fromage fraiche eller creme fraiche

2 spsk. olie

1 tsk. salt

1 spsk. honning (eller sødemiddel)

100g solsikkekerner

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at komme solsikkekernerne i varmt vand i 15 minutter.
 2. Udblød gær i vand og rør rundt. Tilføj salt, olie, fromage fraiche, honning, revet gulerod, sigtemel, det grove mel og rør det hele sammen.
 3. Kom alt hvedemelet i skålen og lad dejen køre på køkkenmaskinen 12-15 minutter. Efter ca. 10 minutter dræner i solsikkekernerne og kommer dem i skålen med dejen. Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve 1 timer.
 4. Form dejen til 14-16 boller og kom dem på en bageplade. I kan enten bruge en helt almindelig bradepande eller en med høje kanter, som jeg har brugt, det bestemmer I selv. Jeg kan bare godt lide at de hænger sammen.
 5. Lad bollerne hæve 30-45 minutter, pensl med et sammenpisket æg, top med lidt solsikkekerner og bag bollerne i en 200 grader forvarm ovn i ca. 15 minutter.

Er I som jeg vilde med disse lækre bløde boller uden tilsat sukker og smør og tilmed fyldt med groft mel, så har jeg et par lignende opskrifter liggende på bloggen som eksemeplvis chokoladeboller, æbleboller, rosinboller og banan/chokoladeboller.

2 kommentarer

 • Pia Dawall

  Er det bare mig, eller hvor skriver du hvor meget revet gulerod der skal i ?
  Mvh Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 6